3 BÜYÜKLERİN KADROLARI ÜZERİNDEN MEVCUT DURUM ANALİZİ

Galatasaray'da işler kötü gidiyor ve kadro yetersiz diye yazdık. Hazır yeri gelmişken, liginde başındayken kadro yapısına göre (ağırlıklı olarak Galatasaray olsada) 3 büyükler için bir kıyas analizi yapalım. Sezon sonunda burda konuşulmayan neler gerçekleşecek yada neler aynen yazıldığı gibi çıkacak tekrar bakarız.



















GALATASARAY CEPHESİ :

Rakiplerine göre en zayıf olduğu yerler: Kaleci, oyun kurucu ve 1 stoperi rakiplerden çok çok zayıf. Guti ve Alex çatır çatır oynuyorken Elano için hala kakalanacak yer aranıyor. BJK'de Toraman, Zapo, Ferrari, Sivok ; FB'de Lugano ve Bilica var. GS 'da Neill'in yanında oynayacak kaliteli bir oyuncu kadroda yok. Elano ve Servet adam olup ellerinden gelen en iyi performansı sergileyecek olsa (hayal kuruyoruz ya) bir ihtimal en azından mücadele edebilirler ama herşey çok açık. Durum berbat.

Rakiplerine denk, problemsiz yerler: Forvet, 1. stoper, sağ bek ve sol açıkta problem yok. Zaten şu an Galatasaray'a hacı al sana 50m€ para kimi alacaksan al anamız ağladı deseler bile Baros, Neill, Sabri ve Arda'nın yerini ellemeye kıyamaz. İlk 11'in bu 4 pozisyonunda bir sıkıntı yok. Sol açıklar üçününde iyi, forvetler üçününde iyi, sağ bek BJK nın en zayıf, Fenerin en kuvvetli yeri.

Ne bok yiyeceği bilinmeyen, performansına göre belli olacak soru işareti pozisyonlar: Bunlar sol bek ve bir ön liberosu. Potansiyeli olan ama bir türlü eski formuna dönemeyen Hakan ve hakkında iyi duyumlar aldığımız ama ne vereceği henüz belirsiz Cana. Cana'nın karşılığı Emre ve Ernst olduğu için burda iş çok zor. Hakan'ın işi biraz daha kolay Santos ve İbo ile aralarında uçurum yok.

Zayıf olduğu ama şansına rakiplerininde zayıf olduğu yerler: Bunlarda bir ön libero ve sağ açık. Ayhan,Sarp,Barış ve Musa hepsini toplasan yarım ön libero ederler. FB'de Cristian ve Selçuk; BJK'da Necip,Fink ve Uğur. Bunlarda aman aman adamlar değil ama içlerinde sadece Necip'in bir adım öne çıkma ihtimali var bekleyip göreceğiz.


İlk 11 lerde durum böyle gelelim rotasyon elemanlarına: Bu yazılan 11'lerde adı geçmeyen (bazıları 6 yabancı kuralı nedeniyle) ama uzun lig maratonunda çok önemli olan ve ligin kaderini etkileyecek adamlara baktığımızda:
GS'da Serdar,Kewell,Batdal,Zan,Barış, A.Turan,Çağlar
BJK'de Nihat,Nobre,Hilbert,Köybaşı,Erhan,Fink,Tabata,Delgado
FB'de İlhan,Caner,Dia,Cristian,Özer, Semih,Gökhan Ünal...
Beşiktaş'ın kadro sayısal olarak çok geniş ama yedek kalitesi olarak takımlar arasında çok büyük fark yok. Yinede bir sıralama yaparsak en iyi FB sonra BJK ve sonra GS.

SONUÇ: FB ve BJK 'nın kadrosu GS 'dan en az 1 gömlek daha iyi. Ya çok iyi iki transfer yapılacak, Arda da hayatının en iyi sezonunu oynayacak ve az da olsa umudumuz olacak yada dünde yazdığım gibi en iyi ihtimalle Trabzon'la Bursa'dan birini geçip ligi 4. bitireceğiz.

Yorumlar

  1. Kaleciler fasulye mi?
    Bence Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kaleci yönünden eksikleri var. Basın (transfer spekülatörleri) Fenerbahçe'ye Serkan Kırıntılı'yı satmaya çalışıyor. Galatasaray'da ise değil yedek, asıl kaleci bile şüpheli. Beşiktaş'ta ise genç Cenk kalede güven verirken, HJK maçında klübede oturan daha genç Umut ise gelecek adına tüm Beşiktaşlılara adı gibi umut verdi. Bu arada Hagi'nin koşanı bey'in Beşiktaş kalesine yazdığı Rüştü ligin 2. haftasında döneceğini müjdelemiş taraftarlara.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI