ÇOK ŞÜKÜR!

ESKİŞEHİRSPOR:1 - GALATASARAY:3 (Baros,Arda,Servet)
Geçen sene Eskişehir'e iki maçta da kaybetmiştik. Çok iyi hatırlıyorum 2. maçı izledikten sonra kafeden çıkarken, dişlerimi gıcırdatarak, "seneye oynayacağımız maçlarda size en az 7-8 gol atıp ezmezsek yazıklar olsun bize" diye kendi kendime söylenmiştim. En azından bugün bunu yaşadığım için çok şükür diyorum.

Sahaya bu dizilişle çıktık. Çok iyi bir futbol oynamadık ama kazanmayı sonuna kadar hakettik. Maçın hemen başında Ivesa'nın büyük hatasıyla golü bulduğumuzda bile, Sivas maçının aynısı olacak ve takım yine skoru tutacağım diye defans yapmaya çalışırken 2 gol yiyip kaybedeceğiz diyordum. Tahmin edemediğim şey Eskişehir'in inanılmaz kötü futboluydu. İlk 2 hafta niye kazanamadıklarını daha iyi anladım.
Rijkaard sonunda Hakan'ın yerine Serkan'ı oynatmayı akıl edebildi. Serkan hücuma fazla yardım edemedi belki ama defansta iyi mücadele verdi ve en azından bireysel hata yapıp gol yedirmedi. Bireysel hatayla gol yedirme sırası bu hafta Ufuk'ta idi. Bir takımın kaleci ihtiyacı ancak bu kadar sırıtabilir.

Servet bu sene ilk kez iyi oynadı. Batuhan'a adım attırmaması yanında havadan ve yerden gelen tüm ilk toplara doğru müdahaleler yaptı. Attığı golden sonraki yüzündeki içten gülümse ve tüm takımın coşkuyla onun etrafında kenetlenmesi, maçlarımızda uzun zamandır gördüğüm en güzel görüntüydü.

Bu arada en güvendiğimiz adamların başında gelen Neill'deki düşüş sürüyor. Baros'un golündeki derin topu nefisti ama bu aralar artan bazı basit hataları ona hiç yakışmıyor.

Maçın adamı Arda bu sene ilk kez sahneye çıktı ve 10dk. lık futboluyla maçı aldı. Startı verdin artık seni hep böyle istiyoruz Arda, bu takıma bu sene borçlusun! Elano'yu da sahada görmek güzeldi takımda kalacağı kesinleştiğine göre biran önce oda kendini sahaya verip Arda'ya yardımcı olmaya başlamalı. Baros'un golündeki koşusuyla kaleciye yaptığı baskı çok önemliydi.

Eskişehir bu sene 5 büyükler dışında Kayseri ile birlikte en çok iş yapacağını düşündüğüm iki takımdan biriydi ama bu maç onları hiç beğenmedim. Daha derin incelemek gerekirse:


Eskişehirspor analizi:

Geçen seneki 7.lik kısmen başarı sayılabilir ama Rıza hoca takıma bir türlü iyi futbol oynatamıyor. Geçen sene elinde Ümit Karan,Youla,Mehmet Yılmaz ve Burak gibi süper lig standartlarının çok çok üzerinde adamlar varken bile iki pas yapmayı beceremeyen ve sadece oynatmamaya yönelik sert futboluyla isim yapan takımın bu sene işi daha da zor.
Defansta çok açık veriyorlar ve hücumda da bugün Burhan'ın şahsi çabası ve Sezer'in uzaktan şutları dışında hiçbir organizasyonları yoktu.

Hakkında methiyeler düzülen ve bugünde maç sonunda taraftarın tezahurat yaptığı tek adam olan Pele'yide beğenmedim. Diri ve top hakimiyeti iyi bir oyuncu olduğu belli ama çok laubali! Gereksiz paslar deniyor, topu ayağında çok tutuyor kısaca ciddiyetsiz bir futbol oyuyor.

Tello golde klasını konuşturdu ama onun dışında sahada hiç yoktu. BJK'daki isteksiz futbolu devam ediyor. Sağ bek Koray çok çalışkan ve vasat üzeri bir bek bana Deli İbo'nun gençliğini anımsatıyor. Sezer takımın 10 numarası ve hücumda sırtında çok ağır bir yük var. Dar alanda ayaklarına hakim, düşünerek oynayan ve mücadele de eden iyi bir futbolcu ama bugün nedense topu ayağına her aldığında sadece şutu düşündü. Ufuk'la Manisa'da yıllardır beraber oynadıkları için, onun böyle toplarda zaafiyeti olduğunu düşünüp bunu kullanmak istemiş olabilir.

Son sözümüz ise Batuhan'a olsun. Bu çocuk hakikaten sopalık. Koca maç hiçbir şey oynamadı, buna rağmen hala sağa sola sataşıp hakemle dalaşıp durdu. Taraftarı da artık çıldırtmış olmalı ki "Rıza istifa" tezahuratı dışında taraftarın özel olarak tepki gösterdiği tek isimdi.

Yorumlar

  1. Çok şükür gerçekten gs tarihinin belkide en kötü başlangıcıyla lige merhaba dedi.İnşallah toparlanırlar artık çünki gs lı olmaktan utanmaya başladım:(

    YanıtlaSil
  2. Adsız: Galatasaray'lı olmaktan utanmak mı? Bence beceremezsin! Oynanan futboldan,futbolcudan, verilmeyen mücadeleden,hocadan,yöneticiden utanabilirsin ama Galatasaray'lı olmaktan utanamazsın, utanmamalısın!

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar burası GS ağlama duvarına dönmüş. Kimin yası bu? Futbolcu Hagi'nin mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI