Mesut Özil 'in şans meleği

Resimde ayağına kayan Barış Özbek 'le 2005 yılında Almanya yerel lig takımlarından Rot-Weiss Essen'de beraber oynuyorlardı. Sadece 5 yılda Mesut, Real Madrid 'e transfer olurken Barış antremanlarda Mustafa Sarp 'ın ayağına kaymaya devam ediyor.

Tabiki Mesut 'un bu yükselişini şans meleği tek başına organize etti demiyorum ama gerçekten melekte oldukça sıkı çalıştı. Neler mi yaptı? Şöyle bir bakalım..

2005 te Schalke 04, Mesut 'taki yeteneğin farkına vardı ve onu transfer etti. İlk etapta işler 18 yaşındaki bu çocuk için hiçte kolay değildi. Takımın 10 numarası yine tanıdık bir sima olan Cassio Lincoln 'du. Mesut 2007 ye kadar onun arkasında oturdu. Daha ne kadar oturacağı da belli değilken melek ilk kıyağını yaptı ve 2007 'de Lincoln, Galatasaray 'ın yolunu tuttu. Birden kendini göstermek için şans bulmaya başlayan ve iyi maçlar çıkaran Mesut artık bir yıldız adayı olarak 2008 'de Werder Bremen 'e transfer oldu.

Burada ilk sezonu olmasına rağmen ara ara şans buluyor fakat bu seferde başka bir yıldız Diego 'nun gölgesinde kalıyordu. Melek bir kez daha sahne aldı ve 2009 'da bu kez de Diego Juventus 'un yolunu tuttu! Mesut 'ta onun boşalttığı pozisyonda 2009-2010 sezonunda attığı 9 golle Bundesliga yıldızlığına terfi etti.

Fakat hala eksik bir şeyler vardı. Kulüp kariyeri hızla yükseliyordu ama dünyanın zirvesine çıkmak için önünde 2010 Dünya Şampiyonası sınavı vardı. Werder 'deki performansıyla milli takıma seçilmesi tabiki sürpriz değildi ve Ballack 'ın arkasında otururken arada bir kaç dakika şans bulup kendini gösterse fena da olmazdı hani fakat o da ne!!

Melek, Ballack 'ı başka bir milli takıma transfer etmesinin mümkün olmadığını anlayınca işini bu sefer daha sert bir yolla halletti. Kupanın başlamasına 20 gün kala ayak bileğindeki lifler yırtılan Ballack dünya kupasını kaçırdı. Gerisini zaten biliyorsunuz. Mesut 'ta üzerine düşeni en iyi şekilde yaptı ve önümüzdeki sene Real Madrid 'de top oynayacak..

Bu sefer meleğin işi gerçekten zor çünkü şeytan Mourinho ile uğraşmak diğerlerinin hiçbirine benzemeyecek ...

Yorumlar

  1. real madrid'e gidişinin nedeni de kaka'nın sakatlığı değilmi zaten. melek halen iş başında, bunu atlamışsın :)

    YanıtlaSil
  2. 1. Şans, hazırlıklı beyinden yanadır.
    2. Ballack'ı sakatlayan Kara Melek Boatengdi.

    YanıtlaSil
  3. Wino Forever: Hakikaten ya onu atlamışım melek abarttı :)

    Kemal Dönmez: Kara melek iimiş:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI