MİLAN BAROS 3 YIL DAHA BİZİM İÇİN BOĞUŞACAK !!!

Bu sene yaptığımız hiçbir transfer haberi beni Kewell'ın sözleşme yenilemesi kadar mutlu edememişti. Lig başlayana dekte bir daha böyle bir mutluluk yaşayamayacağıma emindim.(Baptista beni kesmez...) Oysa bu hafta başı Kewell'ı bile gölgede bırakan bir mutluluk yaşadık! Sakatlığı nüksetmeseydi yinede sözleşmesini uzatır mıydı bilinmez ama Milan, senelik 2.5m€ ya 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı. (Üstelikte bazı Ukrayna ekiplerinden 3.5m€ luk teklifler aldığı konuşulurken..)

Bu yazki en büyük iki mutluluğumuzunda yeni transfer değil de sözleşme uzatma haberi kaynaklı olması sanırım bu seneki transfer politikasının başarısızlığını çok net gösteriyor.

Son 15 yılda Galatasaray'dan sayısız golcü geldi geçti. İçlerinden sadece Hakan Şükür, Jardel ve Ümit Karan kalbimde diğerlerinden farklı birer yer edindiler. GS taraftarı, bu uzun yıllar boyunca takımının yüzlerce maçını seyretti (bu arada kimi çok büyük başarılar da kazanıldı). Ama bu adamları izlerken; top süren/dribling yapan, topla adam geçen, süratli bir forvet seyretmenin hazzını hiç yaşayamadı. İşte Baros tam bu özellikleriyle yıllardır hasret kaldığı o zevki taraftara yaşattı.

Baros'un bu bahsedilenler dışında en sevdiğim özellikleri; cesareti, ikili mücadeleye bayılması, düşüp kalkmaktan hiç çekinmemesi aksine bundan zevk alan hali (bir benzeri için bkz.Ribery) ve taraftarına, sahada takımı için elinden ne geliyorsa onu yaptığını hissettirmesi yani ruhuyla ve bütün gücüyle mücadele etmesi.

Ciddi sakatlığının etkilerini halen atabilmiş değil ve sanırım bu sezonun da ilk yarısını ondan tam verim alamadan geçireceğiz. Buna rağmen yönetim iki yıldır ona alternatif olacak kaliteli yabancı bir forvet almak konusunda bu kadar isteksiz davranıyorsa nedeni bence çok açık: Baros sağlıklı olduğu sürece gelecek adamın onu kesmesi imkansız! Rotasyon motasyon olur, abidik gubidik maçlarda Baros'ta dinlenir falan diyecek oluyorum ama onun sağlamken yedek oturmasını hiçbir nedenle kendime kabul ettiremiyorum. Baros varken ikinci bir yabancı santrafor alınmaz! Onun yerine Mehmet Batdal'a ek olarak kaliteli bir Türk forvet oyuncusu daha alınabilseydi (Semih yada Mustafa Pektemek) işte o zaman kafalar çok daha rahat olurdu.
Onun önemini yokluğunda çook daha iyi anladık geçen sezon! Umarım bir an önce tamamen sağlığına kavuşur ve gollerini sıralamaya başlar.
Galatasaray'ın bu sene ona her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var!

Yorumlar

  1. Mustafa Pektemek 6 ay sahalardan uzak kalacak maalesef. Gençlerbirliği'nin Ankaragücü ile oynadığı maçta sakatlanmıştı.

    YanıtlaSil
  2. Bir kaç gün içinde de Semih'in başına bir iş gelir şom ağzımı açtım ya.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray'ın bu sene transfer yapmadığını kabul etmek gerekli o yüzden Arda, Baros, kalırsa Elano yüzde yüze yakın bir performans sergilemeli ki iddialı bir konuma gelebilsin. Kendi görüşüm bu sezon Galatasaray'ın şampiyon adayları arasındaki yeri plase bile değil...

    YanıtlaSil
  4. Kanka Baroş 3 senelik değil, 2 senelik sözleşme imzaladı yeni olarak,
    1 senesi de eski sözleşmeden.
    Kamuoyuna duyurulur:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI