ŞAMPİYON GİBİ...

GALATASARAY:0 - BURSASPOR:2

Galatasaray, bu sezon oynadığı 6. resmi maçında, ilk kez maça iyi başladı ve bu iyi futbolunu tüm ilk yarı boyunca sürdürdü. 4 tane %100 gol pozisyonunu kaçırdıktan sonra Bursa ilk geldiği topta golü buldu. Golü yiyince futbolcuların üzerine, aha yine yeniliyoruz tribi çöktü ve ayaklar dolanmaya başladı.

Bursa şampiyona yakışır şekilde ne yaptığını bilen, sağlam ve akıllı bir futbol oynadı. Volkan mükemmeldi. Sadece kontraatak futbolunda etkili olur, geniş alan topçusudur diyenler ağzı açık izlediler onu. Arda'dan yapması beklenen her şeyi o yaptı, top tuttu, çalım attı, takımını hızla hücuma çıkardı, şut attı, orta yaptı, asist yaptı.. Bu maç Volkan 'ın herşeyiyle kalifiye bir hücum oyuncusu oluşunun tescillendiği maçtır. Bir de Volkan atılsaydı da şuydu buydu diyenler var, ben orasını bilmem, hiçbir zaman hakem yazan bir blog olmayacak bu.

Sen 4-3-3 oynayacağım diyorsun, geçen sene 3. Olan takımda en çok sırıtan yerin orta üçlün! Mehmet Topal’ın sağına ve soluna iki adam alman ve kalecini değiştirmen lazımken, ilk 11 inden tek iyi önliberonu, kalecini ve kazandığın maçların üçte birini şahsi çabasıyla kazandırmış sağaçığını gönderiyorsun. Kaleci alamıyorsun, ön liberonun yerine sakat Cana'yı alıyorsun, sağ açığının yerine de tamamen piyango olan ve ancak 6+2+2 nin son +2 si olarak kabul görebilecek Pino’yu alıyorsun. Bahsi geçen gerekli iki orta saha oyuncunun zaten adı bile yok!

Bursa geçen yılki kadrosunu bozmayıp üzerine 5 tane kaliteli transfer yaptı. Son şampiyon sadece sahada değil, maçtan önce kağıt üzerinde de Galatasaray dan daha iyi takımdı ve kazandı.
Hafta arası GS'ın elenmesi durumunda, doğru dürüst iki transfer yapmayı beceremeyen yönetim, şimdi bir de teknik direktör aramaya başlayabilir.

Yorumlar

  1. Ders alması açısından Volkan ın kırmızı kart görmesini isterdim. Önümüzde Şamiyonlar Ligi maçları var ve bu tarzdaki saçma hareketlere taviz yok. Hakemden ziyade Levent Kızıl faktörüde diyebiliriz sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada ben Alperen. :).

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Alperen:)
    Zaten Volkan'ında Sercan'ında önemli yeteneklerine uygun bir kariyer yaşamalarının önündeki en büyük engel şımarık yapıları. Umarım bu sene yaşayacakları şampiyonlar ligi tecrübesinin olgunlaşmalarında faydası olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI