VE KABUS BAŞLADI !

SİVASSPOR:2 - GALATASARAY:1 (M. Sarp)

Bu sezondan önceki son 3 sezona hep başarılı transferlerle ligin favorisi olarak başlamıştık. Kupa, lig başlamadan en iyi kadroyu kurana verilseydi üçüde şimdi bizim müzedeydi. Ama bu sene herşey çok farklı. Eğer zayıf pozisyonları adamakıllı doldurmaya kalksak takıma en az 5 tane 11 futbolcusu almak gerekecekken geçen senenin eh kreatif adamı Keita 'da gönderildi ve şimdi neresinden tutsan elinde kalan bir takımla sezona başladık!

Sağ kanatın emanet edildiği iki adam Serdar ve Pino sakat olunca (ki bu durum çok olucak niye şaşırıyorsun ki) orada zır solak Emre başladı ve rezalet oynadı.

Son söyleneceğini en başta söyliyim: Eğer GS 5-10 gün içinde doğru düzgün 2 transfer yapmazsa(Elano giderse 3) ; mükemmel bir sezon geçirip şansıda yaver giderse en iyi ihtimalle lig 4. sü olur! Kadro yetersiz. Herkes bekliyorki Arda süpermenlik yapsın.

Yandaki dizilişte sahaya çıkıldı ama Ayhan gözüktüğü yerden çok Mustafa ve Cana'nın arasında oynamak zorunda kalınca (ki en fazla topuda o kazandı) hücumda hiç çoğalamadık. Mustafa golü attı ve kalan 83 dakika adını sadece 2 kez duydum ne bir top kaptı ne bir pas attı.

Cana henüz antreman eksiğini kapatamadı, hazır değil ama çok sert bir futbolcu olduğunu birkaç pozisyonda gösterdi.
Kewell ve Ayhan vasat kalan herkes kötüydü ama özellikle Emre Çolak, Ali Turan, Servet ve Hakan Balta berbattı. Rijkaard'ın bu performanstan sonra Emre'yi bir daha sağ açık oynatmayacağına eminim.

Merakla sağ bek performansını beklediğim Ali benden sağ bek olmaz diye bas bas bağırdı. M.Yıldız 'la iki pozisyonda güreşebilmesi dışında hiçbir olumlu hareketi yok. İnanılmaz pas hataları var ve enteresan şekilde topta süremiyor!!

Hakan 1.5 yıldır kötü oynuyor, biz ısrarla Ergün'ü andıran soğukkanlılığı ve ilk yılındaki güzel futbolu yüzünden ha düzelir ha düzelir diye bekliyoruz ama artık yeter. Bugün sıfır "rakamla (0)" kere atağa çıktı. Hiçbir pozisyonda beli dönmedi ve 2. gol onun basit pas hatasından geldi. Çağlar iyileştiği gibi hemen onu 11'e koyup, Hakan'ı 1,5 yıl beklediysek Çağlar'a da en az bir devre kredi tanımalıyız.
Son sözüm ise Servet'e... Hala kafası burda değil geçen sezon full ağladı "Rijkard beni sevmiyoo" diye, adam yabancı stoper almadı işte seni oynatıyor ulan daha ne bekliyosun oynasana işte yalandan dikilmesene orda!

Sivas 'ta 33 yaşındaki Ceyhun gençliğindeki one man showlarından birini daha sergiledi. Mehmet Yıldız kafalardaki imajının tersine mükemmel paslar dağıttı. Ayıboğanlığı, ilerde top tutabilmesi ve karambol bitiriciliği yanında bugünkü pas dağıtımını da sezon geneline eklerse tekrar "ligimizin 3-5 yıldızından biri" statüsüne geri döner.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI