Fenerbahçe teknik direktörü olmak


Aykut Kocaman Türk futbol aleminde nadir rastladığımız "dürüst" ve çok daha nadir rastladığımız "zeki" adamlardan biri olduğu için onu çok severim.

PAOK rövanşı öncesi, ilk maçtan bahsederken 1-0 için, mağlubiyet skorları içinde en avantajlısı dediğinde çok şaşırmıştım. Sahada çok fazla etken olabilir ama maç sonuçlarından tur hesabı yaparken yorum yapılacak bir durum yok, salt matematik bu! Hoca bu derece sapıttığına göre şu meşhur "Fenerbahçe hocalığının dayanılmaz ağırlığı" hakikaten garip bir şey, neler söyletiyor adama demiştim.

Kayseri maçı kadrosuna İlhan veya Bekir'den birini almayıp, hem Gökhan hem Semih'i yedek kulübesinde oturtması ilk büyük "net" antrenör yanlışıdır. Niang sahada, Semih'te yanında ise Gökhan Ünal 18'te fazlalıktır. Hee gün gelir hem Bekir, hem İlhan, hem de Bilica sakattır, maç esnasında da Lugano veya Yobo sakatlanır, o zaman Selçuk'u stoperde denersin kimse de birşey diyemez. Ama böyle bir durum yokken Aykut'un bu yanlışı ile Mustafa Denizli'nin zamanında sahaya 6 yabancı sürmesinin benim için hiçbir farkı yok!

Hatırlarsınız Galatasaray'da da 2 sene önce tüm stoperlerin sakat olduğu bir maç mecburiyetten Kewell stoper oynamış ve iyi de oynamıştı. Bizim "büyük kaptan", "acemi hoca" Bülent, sonraki maça, stoperleri iyileştiği halde Kewell'ı yine stoper başlatmıştı. Ben sinir krizinin eşiğindeyken bazı yazarlar bunu destekliyordu. O zaman o kararı destekleyen küçük dimağlı insanların şimdi Aykut'u eleştirmeye hakkı yok.

Kayserispor'u bu sene ilk kez izledim. Yine Cangele liderliğinde, ama bu sefer çok daha fazla çift yönlü oyuncu barındıran sağlam bir takım olmuşlar. Bursa'nın açtığı yoldan gidecek takımların içinde öncü Kayserispor'dur. Yeter ki uyuşuk taraftarı Bursaspor taraftarının yarısı kadar takımına sahip çıksın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI