FENERBAHÇE:1 - BEŞİKTAŞ:1


Maç öncesi yazısı okumayanlar için aşağıda:
http://hagininkosani.blogspot.com/2010/09/fb-bjk-dev-derbi-oncesi.html

Kısaca, maç öncesi yazdıklarımızın, maç sonu itibariyle kontrolünü yaparsak;

Gerçekleşenler:
*İlk olarak en önemlisiyle başlayalım, maç sonucu berabere tahminimiz tuttu.
*Sol bek İsmail ilk 11 başlar, yorgun İbrahim yedek oturur dedik, gerçekleşti.
*"Ernst'in yanında Aurelio oynar" tahminimiz de tuttu.
*Sakat Gökhan Gönül mutlaka maça yetiştirilir'i bilmek için de müneccim olmak gerekmiyordu:)

Gerçekleşmeyenler:
*Beşiktaş'ta tahmini 11'imizden iki fire verdik. Bobo'nun yerine Nobre, Holosko'nun yerine Nihat oynadı.
*Fenerbahçe'de yabancı sınırı nedeniyle Andre Santos'u oturtup Caner'le başlar demiştik, Aykut hoca Cristian'ı oturtup Selçuk'la başlamayı tercih etti.
*Solda Stoch yerine Dia başladı.



Fenerbahçe hızlı başladığı maçta, ilk yarı erken sayılabilecek bir dakikada, gole en yakın ismi Niang'la gole ulaştıktan sonra bastırmaya devam etti ama bir türlü ikinciyi bulamayınca, Beşiktaş maçı dengeledi ve beraberliği sağlamayı başardı.

Stoch yerine Dia tercihi bence maçın kaderini belirledi. Stoch olsa ikinci golü bulma ihtimali artardı. Dia pek golcü bir futbolcu değil. Daha çok gidip-gelen, rakiplerini yoran, aralara iyi koşular yapan ama son vuruşlardan ziyade pas tercihlerinde daha başarılı olan bir futbolcu. Stoch ise onun tersine kendi kendine şut şansı yaratıp rakibi sürpriz şutlarla yoklayan, kontra-ataklarda kaleye gitme açısından çok daha tehlikeli olabilecek bir futbolcuydu.

Schuster'in de Nobre tercihi ilginçti. Uzun yıllardır ilk kez bu kadar iyi form tutan Nobre'nin hava toplarında Bobo'dan çok daha etkili olabileceğini düşünerek formayı ona vermeyi tercih etti. Mantıksız değil tabi ama ben olsam her an şahsi çabasıyla gol bulabilme ihtimali olan Bobo ile başlamayı tercih ederdim.

Şükrü Saraçoğlu'dan Beşiktaş'lılar memnun, Fenerbahçe'liler üzgün ayrıldı. Beşiktaş'ta işler iyi gitmeye devam ediyor. Fenerbahçe'nin bu maça onlardan daha fazla ihtiyacı vardı ama oyunu tutmayı beceremediler. Daha ligin çok başlarındayız ama bu sene teknik direktörler takımlarının kaderine hiç olmadığı kadar çok etki edecek gibi gözüküyorlar. İki takımında alternatifi bol, oldukça geniş kadroları var. Doğru dizilişi, doğru oyuncuları daha iyi belirleyen bir adım öne geçecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI