İLK MAÇIN GÜNAHI OLMAZ


BURSASPOR:0 - VALENCİA:4

Avrupanın üst düzey ligleri ile bizim ligimiz arasındaki kalite farkının en net kanıtıdır bu maç. Ligimizde geçen sezonun şampiyonu, bu sezonun nağmağlup lideri olan takım sahasında hiçbir varlık gösteremeden 0-4 yeniliyor. Tamam Valencia hala Avrupa'nın kalburüstü takımlarından biri olabilir ama kabul edelim ki 10 yıl önceki Valencia efsanesinin yerinde yeller esiyor. "Yok canım Bursaspor zayıf, Valencia'nın karşısında Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray olsa kesin kazanırdı" diyen delikanlı varsa uzatsın alnını öpeyim.

Maça gelirsek sahada Bursasporlu futbolcuların adeta heyecandan ayakları birbirine dolaştı. Ivankov'un zaten en iyi yanı olmayan reflekslerinin, bu sene yaşlılığının etkisiyle iyice SOS vermeye başlayacağını tahmin ediyorduk ama daha ilk Avrupa maçında bu derece kriz çıkarması fazla oldu. İlk gol tek kelimeyle mükemmeldi. Toptan hiç gerilmeden uzak köşeye bu kadar düzgün bir şut çıkaran adam kötü futbolcu olamaz, kalan şam.ligi maçlarında da benzer gollerini izleyebiliriz.

Ozan ve Volkan ligimizde en beğendiğim futbolcuların başında geliyorlar ama ikisininde ciddi mental problemleri var. Hem kendini gösterme hevesi, hem güvensizlik bir arada olunca böyle tatsız bir karışım çıkıyor ortaya.

Hüseyin bu seviyede bir futbol için çok ağır kaldı. Artık Ergiç'in yanına,bir an önce Svensson'un hazırlanması şart. Bursaspor büyük takım olacağım, maçlarımı kazanmak için oynayacağım diyorsa kesinlikle artık Hüseyin tipi adamlardan kurtulmalı. Bekir Ozan bile Hüseyin'den on kat değerlidir bu tarz futbol oynayan bir takım için.

İspanya ligindeki maçlarda pek forma şansı bulamayan Mehmet Topal dün sahadaydı. Henüz 3-5 ayda futboluna çok şey katmasını beklemiyordum tabi ama sanki biraz daha soğukkanlılık kazanmış paslarda daha sakin düşünebiliyor gibime geldi. Tabiki fiziksel olarakta her zamanki gibi çok güçlüydü ve tüm ikili mücadelelerde ayakta kaldı. Aurelio son demlerini yaşarken Necip iyice olgunlaşana kadar Nuri ve Mehmet en önemli alternatiflerimiz olacak.

Valencia'nın hocası maç sonu röportajında, gazetecilerin "Bursaspor'dan kimi beğendiniz?" sorusuna "Sercan'ı beğendim.. çok hızlı..." diye cevap verdi. Hatta iltifat olsun diyede 5m€ eder dedi. Adam ne bilsin bizim açgözlü transfer medyamızı, gazeteciler acı gerçeği açıklayıpta "sezon başı büyük takımlarımızla adı çok anıldı 10m€'lar konuşuldu" diyince adamcağız hafifçe gülüp başını önüne eğdi. "Akıllı olun benim Joaquin o kadar etmiyor, önce iki pas yapmayı öğrenin" diyemedi tabi.

Mağlubiyet dünyanın sonu değil. Artık ilk hesapta olmayan Rangers veya Valencia deplasmanlarından birinde kazanmak gerekecek. Bursaspor bunu başarması imkansız bir takım değil.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI