İŞTE BU MÜKEMMEL OLDU

TÜRKİYE:3 - BELÇİKA:2

Hiddink, sağda Kazım'ın tahmin edilemez futboluna güvenemediği için, risk almamak adına Hamit'i sağa çekip, göbeği Aurelio, Selçuk İnan ve Emre üçlüsü ile kalabalık tutmak istedi. Bu plan hiç işe yaramadı ve ilk yarı çok kötü bir futbol oynadık. Bu dizilişte Hamit'in göbekten delip geçen pas ve şutlarını sağ kulvarda oynadığı için göremedik. Tuncay'da tek forvet olarak çok etkisiz kaldı. Ofansta Arda'nın bireysel çabası dışında hiç alternatif geliştiremedik.

İkinci yarı herkesin rahatlıkla tahmin ettiği gibi Selçuk-Semih değişikliği geldi ve 2008 Avrupa Şampiyonas'ını hatırlatan boğucu baskımız başladı. İsmail'de ikinci yarı hücumu çok iyi destekledi. Kazakistan maçında da değindiğimiz gibi bu maç eğer solda Hakan oynasaydı rakibi bu derece baskı altına alamazdık. İsmail, Arda'yla iyi bir ikili oluşturdu. Çok güvendiğim Onur'un kornerlerdeki hatalı çıkışları bugün tavan yaptı. İki golde de çok hatalıydı. (İlkinde Servet'in de büyük payı var tabi)

Arda, Hamit ve Emre mükemmel oynadılar! Zaten bu üç adamın da iyi oynadığı bir maçı kaybetmek neredeyse imkansız! Hamit'in büyük hayranıyım. Onun stilinde futbolcu sadece Türkiye'de değil tüm dünyada pek fazla yetişmiyor. Çok güçlü, çok iyi bir şutör, savaşçı aynı zamanda oyun zekası da üst düzeyde. Ağır gibi görünüyor ama depara kalktığında uzun adımlarıyla kısa sürede çok uzun mesafe katediyor. Böyle bir futbolcumuz olduğu için çok şanslıyız, 28 yaşındaki bu adamın yokluğu kolay doldurulabilecek cinsten değil.

Arda'da milli maçlardaki iyi futbolunu yine sürdürdü. Kulüp formasıyla da sezonu Eskişehir maçının ikinci yarısında açmıştı. Çok efor sarfetti ve üstüne üstlük sağ ayak bileğine çok sert bir darbe aldı. Umarım Antep önünde takımdaki yerini alabilir.

Bir takımınız olsa ve gerideki ikiliniz Ömer ve Servet olsa, herhalde hızlı ataklarda ağır kalacakları ve topu oyuna sokamayacakları gibi problemler öngörürsünüz. Kendinizi en güvende hissedeceğiniz yerde, hava topları olur. Ama beklentilerin tersine bu ikili, ilk müdahalelerde hep başarılıydı, Aurelio çok içlerinde oynadığından topu oyuna sokma problemide yaşamadılar ama ikiside 1.91 boyundaki stoperlerimizle duran toptan iki kafa golü yedik! Ömer Üründül'ün de dediği gibi, futbol enteresan! :)

Çok önemli bir galibiyet aldık. Takım olgumuz yavaş yavaş oturmaya başladı. Hiddink'te elinde ne tip adamlar olduğunu daha iyi tanımaya başladı ve hangi durumlarda ne gibi planlar deneyebileceğini etüd ediyor şuan. Gittikçe daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Almanya maçı çok daha zevkli olacak:)
Mesut-Arda
Müller-Hamit
Lahm-Sabri
Khedira-Emre
Podolski-Tuncay

Eşleşmelere bak:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI