LİDER DEĞİŞTİ

TRABZONSPOR:2 - GALATASARAY:0


Hagi kafasında Fenerbahçe maçının kopyasını tasarlamıştı ve düşünceleri kısmen tuttuda ama Fener maçının aksine bu kez Elano ve Misimoviç gününde değildi. Üzerine o gün yapılmayan bireysel hatalardan birini bugün Servet yapınca, mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Pino yine etkiliydi, Giray'ı çok zor durumlarda bıraktı ama 1-0 iken bomboş pozisyonda ıskaladığı topla beraber maçta gitti.

Şenol Güneş'e ve yarattığı takımına çok saygı duyuyorum. Adamın elinde Yattara ve Alanzinho var ama o ısrarla Burak ve Engin'i oynatıyor. Enteresan olan maksimum verimi de almayı biliyor.

Misal Engin Baytar'ı bilenler bilir adam, aynı anda hem top süren, hem küfür eden, hem de el-kol hareketleri yapabilen bir adamdır. Hafiften bir kaç tahtası eksiktir yani. Ama ben daha Trabzon'da bir vukuatını duymadım. İlk 70 dakika sahanın en kötüsüydü ama hoca Yattara'yı sokarken onu değil daha iyi oynayan Burak'ı çıkardı. Aynı Engin son 20 dakika sahanın yıldızı oldu ve iki golünde asistini yaptı. Hocanın bir bildiği varmış demekki..

Özellikle ilk golde Engin, Servet'i adeta madara etti. Rijkaard olaylarından Servet'e bilenenlere gün doğdu yani:) Yüzlerce profesyonel maça çıkmış milli bir stoper, (daha net konuşayım: Türkiye'nin en iyi stoperi) hala o pozisyonda topu kornere vurmayı bilmiyorsa, hala kendini tanımıyorsa, topu kaptırdığında Engin'den yarım metrekarede sekiz çalım yiyeceğini düşünemiyorsa, sen istersen dünyanın en iyi takımını kur, bu şekilde yenilmeye mahkumsun. Bu hepimizin problemi. Düşün şimdi sen küçükken mahalle maçlarında, büyükken halı sahada, kim en kazmaysa onu defansa koymadın mı? Altyapı hocaları, ayağına top yakışmıyor ama uzun boylu diye tüm yeteneksizleri stoper yapmıyor mu? Koskoca Türk futbolunun son 20 yılında ayağı top yapan tek stoper Gökhan Keskin olabilir mi yaa!? O yüzden Servet'e söven arkadaşlar kızmasın ama biz daha iyisini yetiştirene kadar en iyisi bu! Güreşmeye, dövüşmeye, 3-5 maçta birde kalenin içine bombaları bırakmaya devam...

Şenol hocanın yaptığı değişiklikler için söylediğim olumlu şeyleri Hagi için maalesef söyleyemeyeceğim. Çıkardığı 11'e ve sistemine bir şey diyemem ama yaptığı oyuncu değişiklikleri maçı kaybetmemize yol açtı. Cana orta sahamızdaki en dirençli isimdi, çok top kazanıyordu ama her maç gibi 60 da alındı oyundan. Yaa bu adam pille çalışmıyor ki neden illa 60 'da dışarı alınıyor! Kondüsyonu yetersizmiş.. Mustafa Sarp'ın kondüsyonu yeterlide ne oluyor bıraksan hala koşuyordu belki ama ne fayda.. İkinci yanlış tercihi ise Kewell'ı alırken Misimoviç'i çıkarmasıydı. Çıkan Misimoviç değil Elano olmalıydı.

Trabzon'dan devam edersek; Jaja da çok değişik bir futbolcu.. Bugün çok fazla top kaybetti ama kötü mü oynadı desen hayır gayet etkiliydi. Bilekleri çok yumuşak, en önemli özelliği topa çok iyi vuruyor, soğukkanlı, sakin, top ayağına yakışıyor, fiziği gereği kısa mesafede biraz hantal ama hızlandığında bir anda arayı açabiliyor. Bende Rivaldo-Necati karışımı bir tat bıraktı:) Şenol hocanın sisteminde de çok önemli bir yeri var. Zorluk derecesi yüksek deplasmanlarda Selçuk-Collman ikilisinin arkasında Ceyhun ile başlarken, kazanmak için çıktığı iç saha maçlarında ise bu ikilinin önünde Jaja ile başlıyor. Ah birde şu Teofilo'yu zaptetmeyi başarsaydı harika olacaktı. Gerçi Umut insan olmadığı için sakatlık vs. bu tip şeyler yaşamıyor ama kulübede Teofilo gibi bir silaha sahip olmayı her hoca ister. Sağ bek Serkan'ı da çok beğeniyorum bence ideal bir bek. Bugünde çok iyiydi, özellikle Kewell önünde hiç zorlanmadı.

Kanatlarda ise Engin, Burak, Alanzinho, Yattara gibi 4 önemli isme rotasyon yaptırıyor. Zayıf yerleri; sol bek Cale çok vasat ve stoperlerinin üçüde ağır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI