HAYATIMIN FİLMLERİ #38.Jerry Maguire#

38.Jerry Maguire (1996)
Yönetmen: Cameron Crowe
Oyuncular: Tom Cruise , Cuba Gooding Jr. , Renée Zellweger
Imdb notu: 7.3

Bu blogspotun kapanma olayına en çok da şu listeyi tamamlayamayacağım diye üzülmüştüm zaten. Son bir kaç gündür ne zaman denesem blogspotu açık buluyorum, resmi bir açıklama duymadım bir yerlerden ama fırsat bu fırsat kaldığım yerden devam edeyim ben yazmaya.
Jerry Maguire...

Tom Cruise'yi severim. Sadece yakışıklılığı sayesinde piyasaya girip, iyi kötü pek çok filmde oynamış olan onlarca balon jönle onu bir tutanlara oldum olası şaşırmışımdır.

Vanilla Sky, Eyes Wide Shut, Rain Man, Interview with the Vampire'deki oyunculukları bence eşsizdir. Ama pek çok iyi filmi arasında, oyunculuk performansı olarak açık ara en başarılı filmi Jerry Maguire'dır.

Başarılı spor menajeri Jerry Maguire, hiç beklemediği bir anda çalıştığı şirketten kovulur. Onunla bereaber ayrılmlarını beklediği tüm dostlarının yüzüstü bıraktığı Jerry'ye sadece şirketin sekreteri Dorothy eşlik eder ve o da onunla beraber ayrılır. Bütün müşterilerini kayberler ve geriye Rod Tidwell isimli sorunlu bir Amerikan futbolcusundan başka kimse kalmayınca, Jerry, Dorothy ve Rod, spor dünyasının zor şartlarında kendi yollarını bulmaya çalışırlar.

Altın Küre ödülü ve en iyi film dahil 5 Oscar adaylığı olan filmin en güzel yanı karakterlerinin iç dünyasını izleyiciye geçirmedeki büyük başarısı. Bu başarıda tabiki üç başrol oyuncusunun da inanılmaz samimi oyunculuklar sergilemesinin payı büyük. Kimi sahnelerinde kahkalara boğarken kimilerinde gözlerinizi doldurabilen çok içten bir film.

Önceki Filmlerim: 39.Duvara Karşı , 40.The Ring , 41.Ip Man , 42.Unforgiven , 43.Issız Adam , 44.Dead Man Walking , 45.Atonement , 46.The Pianist , 47.The Shining , 48.Run Lola Run , 49.The Others , 50.Enemy at the Gates

Yorumlar

  1. hoşgeldin hakan :) bloglar artık serbest,iyi oldu gelmen yazılara devam :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol dostum hoşbulduk. Eski sıklıkta olmasa da, dediğin gibi yazmaya devam! :)

    YanıtlaSil
  3. benden de bir hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürlerr hoşbuldukk:)

    YanıtlaSil
  5. help me help you

    YanıtlaSil
  6. show me the money

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI