GÜÇ BİRLİĞİ



Dün gece % 100 Futbol programında, yeni (çiçeği burnunda değil o ne demek be) başkanımızı uzun uzun dinleme fırsatı bulduk. Seçim arifesinde iken rakiplerinden biri için söylediği "ben şimdiye kadar hiçbir çalışanımdan özür dilemedim" zırvası yüzünden, hakkındaki tek bilgim 70 yaşında bir milyarder olduğu olan Ünal Aysal ismine karşı ilk hissetiğim duygu maalesef antipati olmuştu.

Bizi Adnan'lardan kurtaran beyaz atlı (saçlı) prens olması nedeniyle, onu sevmek için can atan taraftarını "futboldan da betondan da anlamam" şeklindeki ilk demeçleri ile de oldukça şaşırtmıştı. Büyük bir merakla başkanın geleceğe yönelik planlarını dinlemek için bekliyordum. Sonunda dün gece canlı olarak başkanımızı dinlediğimde karşımda mükemmel hitap yeteneği olan, her kelimesini mantık süzgecinden geciren bir insan gördüm. Özellikle hazır cevaplığıyla beni çok etkiledi.

Malum genel seçim dönemindeyiz, her gün dinlediğimiz onlarca siyasetçinin hepsinden daha etkileyici konuştu başkan. Fakat daha da güzeli cevaplar siyasetçi cevapları değil hepsi çok açık ve netti. Avrupa'daki büyük kulüplerin yönetim sistemlerini Galatasaray'a taşımaya çalıştığından bahsetti ki sanırım gecenin özeti de buydu.

Başkan bonus olarak da; Elmander transferinin bittiğinden, Kim Kallström ile ilgilendiklerinden ve çok önemli bir kaleci transferinin de yolda olduğundan bahsetti. Sadece futbolda değil diğer branşlarda da başarı sözü verdi ve arada bir de Ersan İlyasova ismi geçti ki basketbolsever Galatasaray'lı dostların o andan itibaren konuşulan hiçbir şeyi tam olarak anlayabildiğini sanmıyorum... :)  Johan Erik Calvin Elmander 'den daha sonra mutlaka uzunca bahsederiz ama ilk etapta, Mehmet Batdal'a yakıştırılmaya çalışılan "teknik uzun" tanımının en güzel örneği olduğunu söyleyebilirim.
Başkanın resmen açıkladığı 3.Fatih Terim dönemi ile ilgili olarak ise söylenecek çok fazla şey var.  Yeri geldikçe yazarız.

Çok uzun zamandır izlemediğim Galatasaray'ı bu akşam, Konyaspor'un lige veda karşılaşmasında seyircisiz de olsa izlemek geldi içimden. Bakalım futbolcular başkanın satır aralarında verdiği mesajları ne kadar anlamış...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI