ŞAMPİYON


Sezon başında Aykut hoca ile aralarındaki gerginliği, o aralar herkesin dilindeki "artık Alex'siz bir FB olmalı" geyiklerini filan düşünüyor da insan.. 28 gol yahu... 34 yaşındaki bu adam, "bu sene Fenerbahçe şampiyon olacak" dedi.

Onun önderliğinde Gökhan Gönül, Emre, Lugano ve Volkan sezona damgasını vurdular. Bu isimler kadar olmasa da, 2. yarı top oynamaya karar veren Andre Santos, gol yüküne ortak olan Niang, Kayserispor'da alıştığı "one-man show"luğu bırakıp iyi bir işçi olan Topuz ve Lugano'nun arkasını toparlayan gizli kahraman Yobo'yu da unutmayalım.

Trabzonspor'u da anmadan geçmek olmaz. En az Fenerbahçe kadar şampiyonluğu hakettiler. Kimsenin ondan bu tür bir şey beklemediği Burak belki biraz Alex'in gölgesinde kaldı ama benim gibi gerçek futbol aşıkları yıllar sonra bu sezonun geyiğini yaparken yılın adamı olarak onu anacaklar. Benim adıma işin en ilginci ise, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonraki süreçte herkes tarafından aşağılanan bu adamı, yetenekleri nedeniyle "Türkiye'nin Quaresması" diye kendimce överken, Burak'ın bu sene onunla aynı ligde oynayıp,  ondan daha iyi bir performans sergilemesi oldu!

3. olan Bursaspor da bence büyük iş başardı. Türkiye şartlarında yakalanması çok zor olan istikrarlı başarının ikinci adımını attılar. Bir sene şampiyon olup birkaç sezon sonra küme düşmektense, belki bir daha hiç şampiyon olamayacak ama her sene kafaya oynayacak, ilk üçe, dörde girip Avrupa'da bizi temsil edecek güçlü bir Bursaspor'u tercih ederim!

Sezonun en üzücü yanlarından biri, geçen senenin son maçından sonra azaldığı sanılan Bursaspor-Beşiktaş düşmanlığının tekrar hortlaması oldu fakat hasım geçinen bu iki takımın birbirine yaptığı güzelliklerde bu enteresan sezon ile birlikte hatırlanacak. Şöyleki Beşiktaş, son hafta genç kadrosuyla Gaziantep'ten puan kopararak Bursasporun 3.lüğüne katkı yaptı. Bursaspor'da, Fenerbahçe'ye 2. yarıdaki tek puan kaybını yaşatarak, Beşiktaş'lı arkadaşların tutturamadığı 17 de 17 söylemini, Fenerbahçe'nin gerçekleştirmesini engellediler. :)


Yorumlar

  1. Geçen sene ki tramvanın etkilerinin geçmemesi daha çok bütünleşme sağladı 90'da yenilen gol ve 90+1'de ki sivas atağı yürekleri ağza getirsede 18'de 17 yapmak kolay değil düşünmesi gereken Trabzonspor 9 puan öndeydi..

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle. Trabzonspor, Eskişehirspor maçında şampiyonluğu yitirdi. Fakat bir devrede 9-10 puan kaybetmekte normal aslında. FB'nin performansı anormaldi asıl.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI