SÜPER LİG'DE 2010-2011 SEZONUNUN EN İYİ ONBİRİ


İlk yarının en iyileri ve en kötülerini yazmıştık. 2. yarıdaki performanslar sonucunda bazı değişiklikler oldu tabi ve yıl sonunun en iyilerini yine kendi kriterlerime göre seçtim. Henüz lig biteli bir kaç hafta olmasına rağmen şimdiden Anadolu'da parlayanların büyük kısmı kapağı büyüklere attı bile...


1-Volkan Demirel (Fenerbahçe): İlk yarı sonunda buraya hiç düşünmeden Onur Kıvrak'ı yazmıştım ama maalesef 2.yarıda çok ciddi bir sakatlık geçirdi ve uzun süre uzak kaldığı formasıyla beraber, buradaki yerini de kaptırdı. Fakat hakkını da yemeyelim, her sene üzerine biraz daha koyan Volkan'ın büyük kaleciliğe terfi senesi oldu bu sene. Özellikle 2. yarıda pek çok maç takımını kurtardı.

2-Gökhan Gönül (Fenerbahçe): İlk yarı bittiğinde burada da istikrarlı futbolu ve bitmek bilmeyen gidip-gelmeleriyle Hilbert'in ismi yazıyordu ama bal yapmayan arı modeli 2.yarıda da devam edince, belki de Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sağ beki diyebileceğimiz Gökhan Gönül'e yerini kaptırdı. Sezona kötü başlayab Gökhan ilk yarının ortalarından itibaren gerçekten müthiş işler yaptı. Pek çok maçta başrol oyuncusu oldu ve pozisyonunun gerekliliklerinden çok daha fazlasını yaparak yerini haketti.

3-Lugano (Fenerbahçe): Değişen bir pozisyon daha. Aslında Serdar Kesimal ikinci yarıda da iyi futboluna devam etti diyebiliriz ama partneri Amisulashvili'nin takımdan ayrılması ile takım savunmasında büyük açıklar verdiler. Lig bitince Serdar da Fenerbahçe'ye transfer oldu ve yerini kaptırdığı Lugano'ya takım arkadaşı oldu. Lugano'ya gelince; Hala Luciano'yu özleyen, "golcü defans" severler bu sene gole doydu. 9 golle sezonu tamamladı.

4-Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor): Yerini koruyan ilk adamımız Hasan Ali. 33 maç 90 dakika forma giydi. Sezonun tartışmasız en iyi sol bekiydi. Yakın bir aday bile gelmedi aklıma. Seneye o da bir transfer patlatır muhtemelen.

5-Egemen Korkmaz (Trabzonspor): İlk yarıda oturduğu yerini koruyan Egemen çok iyi bir sezon geçirdi ve de soluğu Beşiktaş'ta aldı. Gerçek bir lider. Eski yıllardan alıştırdığı dağınıklığını bu sezon pek görmedik. Beşiktaş, kalbiyle oynayan gerçek bir savaşçı kazandı.

6-Emre Belözoğlu (Fenerbahçe): Fenerbahçe'nin şampiyonluğundaki başrol oyuncularından. Alex'in yükünü çok hafifletti. Oyun kurma derdi azalan Alex'te asıl işi yapacağı yerlerde döktürdü.

7-Selçuk İnan (Trabzonspor): "Liderin anahtar adamı" yazmışım ilk yarı bittiğinde. Onun için "Trabzonspor'un Xavi'si" demişim bir de. "Galatasaray'ın Xavi'si" şeklinde ufak bir güncellemeyle aynen tekrarlıyorum yazdıklarımı. Fenerbahçe alabilseydi eğer, seneye rakiplerini Emre-Selçuk-M.Topuz üçlüsü ile bol bol bayıltabilirlerdi. Galatasaray'da çok daha büyük bir açık kapatacak.

8-Burak Yılmaz (Trabzonspor): İlk yarının en değerli oyuncusuydu. Pek çoklarının beklediği düşüşü yaşamadı ve kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. İlk yarı 9 gol atmıştı, sezon sonu 19'u buldu. Müthişti.

9-Cenk Tosun (Gaziantepspor): Jaja'nın yerine yazdım gözüm kapalı. "Hakan Şükür'ün veliahtı" geyiğinden nefret ederim, santrafor oynayan futbolcu eğer boyu biraz uzunca ise otomatik yeni Hakan Şükür olur ben de buna gıcık olurum. Ve fakat.. Eğer Hakan'ın stiline benzeyen bir adam aranıyorsa bu Cenk Tosun'dur.

10-Alex (Fenerbahçe): Sezonun en değerli oyuncusu. 28 gol bu şaka değil. Şampiyonu belirledi. İzlediğim tüm yabancı futbolcuların içinde, Hagi ile beraber en saygı duyduğum iki adamdan biri. Futbolu çalım atmak veya deli danalar gibi koşuşturmak sanan gençlere futbol-zeka bağlantısını anlattı.

11-Emenike (Karabükspor): Aynen Onur Kıvrak gibi o da sakatlık mağduru oldu. Yaşattığı müthiş ilk yarının tadı damağımızda kaldı. Seneye Fenerbahçe formasıyla izleyeceğiz. Fener'in meşhur "santrafor çürütme" alışkanlığına kurban gitmezse, 2. Baliç olarak kısa zaman sonra anormal bir fiyata, dünya devlerinden birine gider.

Yorumlar

  1. volkan, gökhan, lugano, selçuk, burak, alex, emenike,cenk.
    aynen katılıyorum.
    emre konusunda tereddütteyim ama iyi bir sezon geçirdiğini söyleyebilirim. egemen için de aynı düşüncedeyim.
    hasan ali dikkatimden kaçmış.bir fikrim oluşmadı.

    futbolu seven bir liste olmuş.
    saygılar sunuyorum.

    Alper

    YanıtlaSil
  2. Bence de kadrodaki isimlerden tek muallakta kalan Emre ama yerine koyabilecek, daha iyi sezon geçirmiş birini bulamadım. İlk yarı Selim Teber'i çok beğenmiştim ama 2. yarı düştü o da. Egemen konusuna gelince, ben onun çok hakettiğini düşünüyorum. Giray ile beraber oynayıp da iyi oynayabilmek önemli:)

    Yedekleri de yazalım tam olsun: Onur-Dany-Serdar Kesimal-Selim Teber-Mehmet Topuz-Olcan-Niang

    Saygılar bizden :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI