2010-2011 TÜRKİYE İŞ BANKASI SATRANÇ LİGİ SONA ERDİ

Şampiyon İSEK Aquamatch Spor Kulübü

Futbol dünyası şike olayları ile uğraşadursun, 2010-2011 Türkiye İş Bankası Satranç Ligi dün oynanan son tur maçları ile tamamlandı.

Benim de sporcusu olduğum Pamukkale Üniversitesi Satranç takımı ligi 7. sırada tamamlarken, İSEK Aquamatch Spor Kulübü şampiyonluğu kazandı. Yapı Kredi Spor Kulübü ikinci, Adana Truva Satranç Kulübü ise üçüncü oldu. Ligi son üç sırada tamamlayarak 2.lige düşen kulüpler ise Yeşilköy Spor Kulübü, Bursa Tophane Meslek Lisesi Spor Kulübü ve Türk Hava Yolları Spor Kulübü oldu.

İstanbul, Denizli, Bursa, Mersin, Manisa, Adana, Ankara, Antalya’dan 14 kulüp ve 227 sporcu katıldı. 37 büyükusta, 28 uluslararası usta, 18 FIDE ustası, 7 usta adayı olmak üzere 89 unvanlı sporcu ligimizde yarıştı.

Ligi 9. sırada tamamlayan BJK satranç takımı ve kaptanı Umut Atakişi

Ligimiz satranç dünyasının en değerli liglerinden biri ve dünyanın en iyi oyuncularından bazılarına evsahipliği yapıyor. Örneğin şampiyon İSEK'in sporcusu Özbekistanlı Rustam Kasımdzhanov 2004 dünya satranç şampiyonu, İTÜ'de onayan Ukraynalı Pavel Eljanov 2712 ratingi ile dünya sıralamasında 31. sırada yer alıyor.

1995 yılından beri oynanan satranç süper ligi, 2006 yılında Türkiye İş Bankası'nın ana sponspor olması ile Türkiye İş Bankası Satranç Ligi adını almıştı. 

Üç büyük kulübümüzden maalesef sadece Beşiktaş'ın satranç takımı mevcut, 2006 ve 2007 yıllarında iki adet şampiyonluk yaşadılar.


Takım arkadaşım Gürcü Sopiko Guramishvili 


Son turdan bir görüntü

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı kapanış konuşmasında, futboldaki şike ve teşvik primi iddialarına da değinip, satrançta böyle bir şeye asla izin vermeyeceklerini dile getirerek, "Sponsorumuz Türkiye İş Bankası bizimle 6 yıl önce sponsorluk anlaşmasını yaptıktan sonra ertesi gün futbol milli takım ana sponsorluk sözleşmesini iptal etti. Sponsorumuzun ne kadar öngörülü olduğunu, satranç sporunu bugün getirdiği noktayı hepimiz görüyoruz. Bugün futbolda olan hepimizin üzüldüğü olayın satranç sporunda olmaması bize çok büyük mutluluk veriyor. Asla da böyle bir şey olmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Resmi sitenin adresi burada,  
Kulüplerin kadroları burada,   
Lig sıralaması burada,
Lig kurulduğundan beri şampiyon olan takımlar burada.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI