BERABERLİK ZAMANI


*Galatasaray-Fenerbahçe hariç, en merakla beklediğim, en çok sevdiğim maç bu maç. Bu kez fazlasıyla beraberlik maçı gibi duruyordu, yanıltmadı.

*Sestak sonunda golle buluştu. Benim çok beğendiğim bir futbolcudur. Bursaspor'a geldiğini duyduğumda çok sevinmiştim. En zayıf yanı hırslı olmayışı. Kendini parçalamaz ama doğru futbol oynar. Bangoura döndüğünde Ertuğrul hoca önceliği yine ona verecek sanırım ama ben Sestak'ı bu takımın onbire daha çok yakıştırıyorum.

*Ozan İpek büyük bir futbolcu. Ligimizde, oynadığı kanadı onun gibi bir uçtan bir uca kullanabilen, onun kadar çok koşan, onun kadar mücadele eden ve aynı zamanda da sonuca bu derece etki edebilen başka bir açık oyuncusu daha yok! Maçları özetlerden takip edenler sadece gol atarsa veya asist yaparsa iyi oynadığını sanıyorlar ama özellikle staddan izlenen maçlarda adamın her pozisyonda nasıl boğuştuğunu bilirken, bir de bugünkü goldeki yaptıklarını gördükçe insan tekrar hayran oluyor. Arda ve Ozan İpek. Milli takımımızın sol kanadı için bundan daha iyi bir rotasyon olamaz.

*61. dakikada Trabzonspor taraftarları tamamen susarak toplu halde asker selamı veriyordu. Çok güzeldi. Tam bu esnada Bursaspor taraftarı ise "yemyeşil inciler ananızı s..ecekler" diye tezahürat yapıyordu. Aman rakip taraftar sesimizi bastırmasın diye dana gibi böğürmenin alemi yok. Sağınıza solunuza bir bakın bakalım naapıyor rakip taraftar? Böyle rezil olmak kadar sinir bozucu bir şey olamaz.

*Giray Kaçar... Evet ağır bir defans oyuncusu ama kabul edelim ki adam kendini çok geliştirdi. Özellikle Glowacki ve Mustafa Yumlu gibi bence aşırı yetersiz iki partnerle oynadığını düşünmek değerini bir kat daha arttırıyor.. Geçen sene arkasını topladığını düşündüğüm Egemen gittikten sonra, bu sene perişan olacak sanmıştım ama Giray istikrarını koruyor. Ön yargılı olmaya gerek yok. Adam oynuyor beyler. 

*Serdar Aziz, Ersan Gülüm ve Serdar Kesimal ile birlikte, çok büyük aksilikler olmazsa yıllarca milli takımımızı savunacak üçlünün en genci. Bugün yaptığı hatayı daha önce Lugano da yaptı, Bülent Korkmaz da.. Yani hata olur burda sıkıntı yok. Fakat bu yaşta Bursaspor kaptanlığına kadar yükselen arkadaşımızın adı Galatasaray 'la filan da anılmaya başlandığından olsa gerek, kı.ı başı da ayaklarıyla beraber oynamaya başlamış durumda maalesef. Her pozisyondan sonra hakeme itirazlar, yalandan sağa sola atlayıp zıplamalar, durup duruken Burak'ı itmeler falan. Sakin ol çocuk sakin! Fatih Akyel 'in ilk yılları geldi aklıma izlerken. Aynen böyle müthiş bir çıkış yapmış, daha sonra çok hırslıyım ben hesabı yerde kayan rakibin boğazına kramponuyla basmaya filan başlamıştı. En iyi zamanında rahatlıkla taca vurabileceği bir topu artizlik yaparken ıskalayıp, şampiyonlar liginde gruptan çıkmamızı engellediğini de hatırlarım ben. Dikkat Serdar! 

*Sezon başındaki hazırlık kampından sonra N'Diaye ile ilgili çok olumlu şeyler duymuştum Bursaspor'lu arkadaşlarımdan. Hatta Bursaspor tarihinin en iyi orta sahası bu adam diyenler bile vardı. 10 maç civarı izledik ve ben daha tek olumlu hareketini görmedim. Ne doğru dürüst top kapıyor, ne de isabetli pas atabiliyor. Esneklik desen sıfır. Beton gibiymiş.. Evet topta ayağına geldiğinde betona çarpmış gibi oluyor zaten. Kalıplı ama fiziğini kullanarak da bir numarasını göremedik yani. Bence çok vasat bir oyuncu.

*Ne Selçuk, ne Umut, ne de Egemen. Trabzonspor en çok Jaja'yı arıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI