YALAN DÜNYA


Avrupa Yakası bittiğinden beri hiçbir diziden aynı tadı alamamıştım. Merakla beklediğim yeni Gülse Birsel dizisi başlarda pek sarmasa da yavaş yavaş aynı kıvama geldi. Beyaz'ın oynayacağını öğrendiğimde Ata Demirer'in karşılığı olduğunu sanmıştım. Ana hikayeyi onun maceralarının oluşturacak olması hoşuma gitmemişti. Beklentimin tersine, nispeten zayıf bir rol olarak kalması çok güzel olmuş çünkü dizinin Avrupa Yakası'ndan daha iyi bir kadrosu var.

Bir Burhan Altıntop değiller ama...


İlk dikkatimi çeken iki karakterin bire bir başka dizilerden aynen taşınmış olması.

Bora rolünde Öner Erkan, neden yayından kaldırıldığını hiç anlayamadığım müthiş dizi "Üsküdar'a Giderken" 'deki rolünün hemen hemen aynısını oynuyor ve Reis rolünde Ömür Arpacı da Papatyam' daki rolünün bire bir aynısını canlandırıyor. Zaten bu arkadaş Laz olmayan bir karakter oynarsa ölecekmiş.

Orçun: Dizide şimdilik en büyük ilgiyi bu karakter çekmiş görünüyor da beni pek güldürdüğünü söyleyemeyeceğim. Benzer etkiyi Avrupa Yakası'nda Gaffur tiplemesi yakalamış fakat birkaç bölüm sonra yok olup gitmişti.

Gülistan-Servet ikilisi ; Sıdıka dizisinden sonra tekrar anne kız olarak buluşmaları hoş olmuş. Zayıf yan roller ama özellikle anne Füsün Demirel çok başarılı bence.

Emir: Şu an için bence en eğlenceli karakter bu.  Ouuuw çok sertt :) Tanrıverdi rolündeki ilk çıkıştan sonra bitmeye yüz tutan "Kavak Yelleri" 'ni de tek başına canlandırdığını görmüştük. Gerçi aradaki "O.çocukları" filminde oyunculuğu cidden kötüydü ama burada mizacına daha uygun bir rol bulmuş gibi.

Açılay: Bir diğer bomba karakter de bu. Nihal Yalçın, "Disko Kralı" 'nda Nahide tiplemesi ile doğaçlamadaki müthiş yeteneğini zaten ispatlamıştı. Bu dizi ile popülaritesi iyice arttı.  

Tülay: Yani İrem Sak. "5er beşer" 'i izleyipte bu kıza hayran olmayan yoktur herhalde. Her role uygun müthiş bir yetenek. Kolaylıkla abartıya kaçıp berbat edilebilecek bir karakteri tam kıvamında oynuyor bence.

Çağatay: Bu da favori karakterlerimden. Gıcık oluyorsun ama bir taraftan da onun oynadığı sahneler çıksın diye bekliyorsun. 

 
Selahattin ve Ahmet: Dizinin en iyi oyuncusu Olgun Şimşek tamamen zıt karakterli ikiz kardeşleri oynarken ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu iyice gözümüze sokuyor. "Bir demet tiyatro" 'da husus abicimm hususss diye gezinen sümüklü çocuk da o, "Yazı Tura" 'daki psikolojisi bozuk gazi de... Bu dizide oynamaya ikna edenler büyük iş başarmış. 

Nurhayat: Dizideki konuşma şekli hoşuma gitmişti ama sonra katıldığı bir programda gerçek konuşmasının da pek farklı olmadığını görünce soğudum :)

Yorumlar

  1. aynen.. başta acaba deyip, zamanla keyif katan bir dizi oluverdi. tek dezavantajı cuma akşamı yayınlanıyor olması. hafta içinin diğer başka bir günü olsaydı kesinlikle kaçırmadan izleyeceğimiz bir dizi olurdu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI