DÜŞMEMESİ GEREKENLER | TOP 5

Samsunspor sonuna kadar getirdiği "mucize" 'yi gerçekleştiremedi ve Ankaragücü ile Manisaspor'dan sonra düşen üçüncü takım oldu maalesef. Maalesef diyorum çünkü hem Samsunspor'a karşı bir sempatim var , hem de Antalyaspor'u pek sevmiyorum. Antalyaspor'un emeklilerden oluşan kadrosunu da, iddiasız hocasını da, etkisiz taraftarını da hiçbirini süper lige layık bulmuyorum. 

Sezonun ilk yarısındaki duruma bakıldığında Manisaspor'un düşmesi de belki biraz sürpriz oldu ama ikinci yarıdaki halleri ile düşmeyi sonuna kadar hakettiler bence.

Sezon başında benim Ankaragücü 'nden sonraki ilk adayım Karabükspor 'du aslında. Bülent Korkmaz hamlesi ve devre arasında yaptıkları hem nicelik hem de nitelik olarak üst düzey transferleri ile lige tutunmayı başardılar. Bülent Korkmaz da bundan sonra yeni Yılmaz Vural olarak düşmemeye oynayan takımlar için ilk tercihlerden birisi olacak. 

Neyse biz şimdi düşen takımlardan ligimizde kalmayı hakeden (bence) ilk 5 futbolcuya bakalım;  

5. Ekigho Ehiosun: Kayerispor ve Gaziantepspor maçlarında kaçırdığı gollerden sonra istenmeyen adam ilan edildi ama sezon geneline bakıldığında Samsunspor'un tartışmasız en yaratıcı oyuncusuydu. 21 yaşındaki Nijerya'lı,  sol kanat ve forvette sergilediği müthiş sürati ve tekniğiyle akıllarda yer etti. Seneye de ligimizde gelişimine devam ettiğini görmek isterim.

4. Yiğit İncedemir: Ligimiz ön liberodan geçilmiyor ama belli bir kalitenin üzerindekiler de bir elin parmaklarını geçmez. Yiğit son yılların modası çift yönlü orta saha tabirine pek uymuyor ama tek ön libero oynayan takımlar için ideal bir isim. Mehmet Topal'a benzetiyorum stilini. 27 değil de 21-22 yaşlarında olsa geleceği daha parlak olabilirdi. En büyük handikapı sertliğin dozunu ayarlayamaması ve bol kart görmesi. Yine de Antalyaspor, İBB veya Kayserispor 'un şu anki kadroları için çok uygun bir isim.


 
3. Kemal Tokak: Geçen sene 2.ligde olmasına rağmen adını o kadar sık duyuyorduk ki sırf onu merak ettiğim için özellikle birkaç Samsunspor maçı izlediğimi hatırıyorum. Bu sene beklenen çıkışı gerçekleştiremedi. Özellikle büyük takımlarla oynanan maçlarda golle sonuçlanan bireysel hatalar yapması büyük şanssızlık oldu. Yine de şu an kaliteli Türk stoper bulmak çok zor ve Kemal de gelecek vaadedenlerin başında geliyor. Çift yabancı stoperle oynayan Karabükspor veya Sivasspor Kemal'i kadrolarında düşünebilir.






2. Ahmet İlhan Özek: Benim sevdiğim, özel bir futbolcu Ahmet İlhan. Fiziği ve sürati kusursuz. Bu sene süper ligde bolca süre bulunca kendini kolay yere bırakma, hakemi kandırmaya çalışma gibi bazı defoları ortaya çıktı ama takımın kötü gidişinin performansını böyle olumsuz etkilediğine inanmak istiyorum. Seneye Bursaspor veya Eskişehirspor gibi yukarıya oynayan ama kanat oyuncu rotasyonu zayıf takımlarda yıldızlaşabilir.

 
1. Theofanis Gekas: Hakkında yoruma en az gerek duyacağımız isim o. Takımının lige tutunması için gereken kıvılcımı o çaktı ama yetmedi. Sivasspor karşısında sahada olsa belki şu an süper ligdeydiler. Ülkesine dönerken ağlayarak ayrılmış. Kariyerli adamların geldiği küçük takımı sahiplenmeleri çok hoşuma gidiyor. Yaşının da etkisiyle sık sakatlanıyor ama yine de 5 büyükler dışındaki herhangi bir takımın en ucuna onun ismini yazsak kimse itiraz etmez sanırım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI