Belözoğlu & Topal


Emre sonunda A.Madrid'e 2 yıllık imzayı attı. Sevindim...

Yerine "Galatasaray Hamit'e imzalattı" haberini alsam bu kadar sevinirmiydim bilmem.

Rakibin önemli bir oyuncusunu kaybetmesi filan hikaye sevindim, çünkü ayaklarımı uzatmış keyifle maç izlerken, kıpkırmızı suratıyla ağzından tükürükler saçan bir herifin birilerine (rakip/hakem/takım arkadaşı/taraftar vs.) el kol hareketi yaparak böğürmesini izlemeyi sevmiyorum.

Saha dışında aynı kişiyle herhangi bir nedenle takışmış olsa ve aynı hareketleri yapsa büyük fiziki problem yaşayacak birinin sırf sinir hastası olduğu için ve futbol kuralları adam dövmeye izin vermediği için karşısındakine böyle dayılanabilmesi beni geriyor... 

Takımını 10 kişi bırakacak kadar şuursuzlaşmayı asla affetmesem de, misal Zokora'nın gidip tekmeyi basması daha düz geliyor bana.

Neyse konuyu dağıtmayalım.

Emre'nin gidişi ile eş zamanlı olarak Mehmet Topal'ın gelişi var. Takımdaki eski Galatasaray'lı boşluğunu doldurabilir ama karakter ve futbolcu yeterliliği olarak Emre'nin yerini doldurması zor.

M. Topal müthiş bir iş ahlakı olan disiplinli ve "iyi" bir insan. Yani bu açıdan Emre ile taban tabana zıt bir tip.

Futbolculuklarını kıyaslama kısmı ise biraz daha karışık.

Emre, çift yönlü orta saha kavramı için Türkiye'de milat olan bir adamdı. Avrupa macerasında kronik sakatlık problemleri yaşayıp müzmin yedek olarak, değerinden kaybederek döndüğü Fenerbahçe'ye özellikle son 2 sene çok büyük yarar sağladı.

  • Eğer plan mevcut (Alex'li) düzende Emre'nin yerini Mehmet Topal ile doldurmaksa, yani  aşağıdaki gibi 4-2-3-1 'in gerideki ikilisinden biri Mehmet olacaksa, seneye topu hücuma taşımakta ciddi problem yaşanacaktır.
 Sow
Stoch-Alex-Topuz
   Topal-Cristian

  • Fakat Aykut hocanın aklında, her zaman hayalini kurduğu (Alex'siz) 4-3-3 'ün derininde Mehmet'i kullanmak varsa, Mehmet Topal tek ön libero için ideal bir isim.
   Sow 
Stoch                      Dia
  Cristian-Topuz
           Topal         
         

Özet olarak;  Mehmet, Emre'den daha iyi futbolcu demek futbolu bilmemektir, Melo ile kıyaslamak falan ise ayıptır. Atıyorum Lorik Cana ile veya Selçuk Şahin ile kıyaslanabilir mesela ve ikisinden de 1 gömlek iyidir.  

İşin mali boyutuna gelirsek. Galatasaray 5m€ gibi bir paraya satmıştı ki bence tarihin en başarılı transfer hamlelerindendir. O sezon Servet'i de Marsilya'ya 5'e kakalayabilselerdi Adnan Polat halen başkandı o derece. Şimdi konuşulan meblağ ise 7m€. Tek ön liberolu sistem için iyi bir oyuncu mu evet. Türk mü evet. Karakterli mi evet. 26 yaşında yani yaş olarak uygun mu evet. Fakat benim ölçeğimde bu evetlerin toplamı maksimum 3.5 m€ ediyor.

Mehmet top kapar ama top süremez, az pas hatası yapar çünkü genelde yana oynar, yarı sahasını pek geçmez, toplara sert vurur ama rakip kale kendi yarı sahasında olmadığı için maç başına ortalama bir şut denemesi yapar. GS'da 100 maçta 2 gol, Valencia'da da 50 maçta 1 golünü hatırlıyorum uzaktan şutla.

Fernandes'i 2'ye bırakan Valencia, Topal'dan 7 almayı başarabilirse fıkradan farksız olacak.

Yorumlar

  1. Emre gibi popüler bir oyuncuyu gönderip sadece işini yapan bir oyuncu almak yeterli Emre'nin en fazla 2 sene sonra ayrılık zaten gerçekleşecekti belki Alex'siz 4-3-3'ün önemli bir dinamosu olabilir..

    YanıtlaSil
  2. Benim anlamadigim bu adam milli takima alinmadigi zamanlarda niye isyanlari oynadi? Aman aman bir tarafi yok, GS'nin kalitesiz orta saha gunlerinde averaj ustuydu diyelim tas catlasa. Valencia daglar kadar para verdi, FB'nin bir o kadar para sacmasi daha da abes. Ne diyelim, bir GS'li olarak icten ice sevindim belki de...

    YanıtlaSil
  3. Aslında yıldızı parlayan bir oyuncuyu tutmayacaksın. Taliplisi geldi mi iyi para da veriyorsa sat gitsin. Bak BJK'ye Bobo'yu satmadı bedavaya gitti adam.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI