Dünya satranç şampiyonluğu maçı devam ediyor

Mevcut dünya satranç şampiyonu Hintli Viswanathan Anand ile adaylar turnuvasını kazanarak ona rakip olmaya hak kazanan İsrailli Boris Gelfand arasında toplam 12 oyun üzerinden oynanacak olan dünya satranç şampiyonası geçtiğimiz cuma günü başladı.

Şu ana kadar üç oyun oynandı ve üçü de beraberlikle sonuçlandı.

Satrançseverlerin heyecanla beklediği ve toplam ödülün 2.55 milyon $ olduğu karşılaşmanın galibi 1.5 milyon $ , mağlubu ise 1 milyon $ para ödülü kazanacak.

Bu heyecanı yakından takip edebilmek ve oyunları canlı izleyebilmek için Dünya Satranç Şampiyonluğu Maçı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Benim fikrim mi? 

Belarus asıllı İsrailli Gelfand'ın adı, aslında şimdiye dek pek de dünya satranç zirvesindeki beşliyle (Anand-Kramnik-Topalov-Carlsen-Aronian) anılmamıştı. Fakat son yıllarda beklenmedik bir şekilde oyununu çok ilerletti ve bu seviyede iddialı bir oyuncu haline geldi. Özellikle aşırı sağlam stiliyle ve çok zor oyun kaybetmesinin verdiği avantajla gerçekten tehlikeli bir ikili maç oyuncusu. Fakat Hintli Anand ise bence Kasparov sonrası sürecin en iyi oyuncusu. Zor da olsa kazanarak ünvanını koruyacağını tahmin ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI