Şampiyon Beşiktaş


10-22 Temmuz tarihleri arasında Konya Rixos Otel'de oynanan Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Beşiktaş'ın şampiyonluğuyla sona erdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü 22 maç puanı ile ikinci olurken, 18 maç puanı ile Gazi Üniversitesi Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti. 13 tur süren ligde liderlik koltuğuna erken oturan Beşiktaş Jimnastik Kulübü  şampiyonluğa 25 maç puanı ile ulaştı.

Adana Truva Satranç Spor Kulübü, Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü ve Antalya Deniz Gençlik Spor Kulübü bu sezon ligden düşen üç takım oldu.

Kariyerinde üç kez Türkiye Şampiyonluğu bulunan Umut Atakişi'nin 2004 yılında başlayan girişimleriyle ve dönemin Beşiktaş yönetiminin 2005-2006 sezonundan önce aldığı kararla satranç şubesi kurulan Beşiktaş, üç büyüklerin içinde satranç şubesi açan ilk ve tek kulüp.

Beşiktaş, ilk kez birinci liglere katıldığı 2005 yılında üçüncü olduktan sonra ikinci yılında ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı. Bu şampiyonluk, camiada büyük ilgi görürken, satranç takımı İnönü Stadı'nda taraftarın huzurunda kupayla şampiyonluk turu atmıştı.

2007 yılında tek yabancısı Vugar Gashimov'un yanı sıra Umut Atakişi, Barış Esen gibi değerli Türk oyuncularının yardımıyla üstüste ikinci kez şampiyon olan takım, 5 yıllık aradan sonra bu sezon 3. şampiyonluğuna ulaştı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI