KİM DÜŞSÜN? ~ "Karabükspor:1-0:Antalyaspor"



Akhisar ve Elazığspor'dan sonraki en büyük 2 düşme adayımın karşılaşmasını özellikle izlemek istedim. Tahmin edileceği gibi çok kötü maç oldu. İki takım da 70 dk. şöyle bir dolaştıktan sonra, son 20 dk. Karabükspor taraftarının desteğiyle yalandan az biraz bastırayım dedi ve son saniyede Ahmet İlhan'ın bireysel yeteneğiyle kazandırdığı gol ile hayati bir 3 puan aldı. Bu gol dışında Karabükspor'un tek pozisyonu yok. Tabi Antalyaspor'da da durum farklı değil, Janda'nın kaçırdığı net fırsat dışında onlarında pozisyonu yok. Maçın hakkı beraberlikti. Allah iki takımın da taraftarına sabır versin..

Yalan yok Antayaspor'un geçen sene düşmesini çok istedim. Futbolcuların ruhsuz halleri, varlığıyla yokluğu bir taraftarları ve anti-futbolu düstur edinmiş antipatik (bence) hocaları Mehmet Özdilek ile lige kattıkları hiçbir şey yoktu.

Bu seneye girerken bin tane transfer yapıldı, takım baştan aşağı yenilendi ve bir hava yakalandığı izlenimi vardı. Özellikle (her ne kadar kaybetseler de) Gençlerbirliği ve Kayserispor maçlarında oynadıkları hücum futbolu ile geçen seneden farklı şeyler gösterecek gibiydiler. Fakat sonraki (her ne kadar kazanasalar da) İBB ve GS maçlarındaki halleri maalesef geçen seneden de beterdi! Sanki iyileşti sanılan hastalık tekrar hortlamış gibiydi. Bugün görüntü biraz daha netleşti, hastalık tedaviye cevap vermedi.

Yine Tita tek silah, onu desteklesin diye alınan yabancılardan Diarra ayakta duramıyor, Aissati kadroya giremiyor, gol kaçırma makinesi dengesiz Isaac 'ten ise hiç bahsetmiyorum. Özellikle Diarra için Necati'nin yokluğunu doldurabileceği söyleniyordu ama 5 maç sonunda bizlere gösterdiği koca bir hiç. Çok çabuk değil, güçsüz, top saklayamıyor, etkili tek bir şut attığını da henüz göremedik. Belki erken ama Partizan'da yıllarca çok gol atmış bu futbolcunun bizim topraklarda başarılı olamayacağını düşünüyorum. Yerlilerden Emrah biraz daha üzerine koyarsa Tita'yı sadece o destekleyebilir, çünkü diğer yerli alternatif Mehmet Eren çoktan futbolu bırakmış.

Göbeğe alınan Çek Janda'nın top tekniği fena değil, pas oyununa yatkın gözüküyor ama çok yumuşak bir futbolcu. Tüm ikili mücadelelerde yerlerde süründü. Benzer özellikleri olan Uğur İnceman ile birlikte oynayacakları düşünüldüğünde haftalar ilerledikçe, göbeği daha sağlam tutabilmek adına  hoca yine İbrahim Dağaşan'a sarılacaktır. Rotasyonda da sıkıntıları var, santraforun yedeği Kayserispor'dan sopayla kovalanan (3 sene önce gösterdiği birkaç maçlık performans sayesinde ismi hala bilinen) Ömer Şişmanoğlu..

Stoperler Deniz ve Ziziç çok ağırlar, Emre Güngör'ün oynaması biraz da mecburiyetten ama o da Galatasaray günlerinden çok uzak. Çok sık konsantrasyon problemleri yaşıyor. Bugün (maçın bitmesine dakikalar kalmış da olsa) takımını 10 kişi bırakmasaydı, belki de Ahmet İlhan'ın o vuruşu yapma fırsatı hiç olmayacaktı..


Karabükspor'a geçelim...
Geçen sene hayran kaldığım taraftarları, bence isabetli yerli transferleri (Yiğit,A.İlhan,Selim) ve Skibbe etkisi ile Karabükspor'dan bu sene çok şey bekliyordum. Şu ana kadar yaşattıkları tam anlamıyla hayal kırıklığı. Bu maça kadar oynadıkları 4 maçın (Trabzonspor karşısındaki 2. yarı hariç) tamamında orta sahaları adeta bomboştu. Takımın üç silahşörleri Mehmet Yıldız, Shelton ve Cernat geçen seneki formlarından çok uzaktalar. Cernat bugün biraz kıpırdandı ama kondüsyon olarak hala yerlerde. Büyük umut bağlanan LuaLua da "güçsüz Shelton" çıkınca haliyle bu tablo yaşandı.

Kondüsyon problemleri ve üç silahşörlerin formsuzluğu kadar kötü gidişe bir diğer önemli etkenin de Skibbe'nin yanlış kadro tercihleri olduğunu düşünüyorum. Haftalardır denemeler sürüyor ama oturmuş herhangi bir pozisyon yok. Bugün sağ kanatta izlediğim Bertul Kocabaş çok genç bir futbolcu olduğu için ağır konuşmak istemiyorum ama Ahmet İlhan veya LuaLua 'nın ölüsü bile ondan faydalı olurdu. Nitekim oldu da. Bu iki oyuncu oyuna girdikten sonra 20 dk.lık bir kıpırdanma galibiyeti getirdi. Bu galibiyet ile takımda moraller düzelecek ve bir çıkış beklenecektir ama Karabükspor da bana hiç ışık vermedi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI