STSL İLK 5 HAFTANIN ARDINDAN SEZON SONU TAHMİNLERİ


Artık gelenekselleşen "5.hafta itibariyle sezon sonu tahminleri" yazı dizimizin 2. yılında tekrar beraberiz:) Geçen yılki yazı burada. Tahminlerin çoğunluğunda başarılı olduğumu görüyorum. Tek büyük yanılgım küme düşer dediğim Gençlerbirliği'nin 9. bitirmesi olmuş :)

Yine geçen yılki gibi "5 büyükler" harici 13 takımı mercek altına alacağım, 5 büyükleri ise ikinci bir yazıyla ayrıca değerlendireceğim.

Bu seneki değerlendirmelere (takımların belli bir sırası yok) ve lig sonu tahminlerime başlıyorum;

İstanbul Büyükşehir Belediye: Geçen sezon iyi para harcayıp kaliteli hücumcular aldılar ve karşılığını da hemen gördüler. Doğru olan, bu sezon da defansa aynı kalitede takviyeler yapılması ve hedefin biraz daha büyümesi idi. Beklenenin aksine sessiz bir transfer dönemi geçirildi. Müzmin sakat Hasagiç'in yerine Carvalhal'ın kefil olduğu Eduardo geldi ve şimdiden iyi bir kaleci olduğunu gösterdi. Bir de sol beke Portekiz 2. liginden vasat bir sağ bek aldılar. Stoperler yine büyük sorun ve buraya herhangi bir transfer düşünülmedi.  Görünen o ki bu sene de takımı Doka-Webo ikilisi taşıyacak ama (varsa) Avrupa hedefi yalan olur.
Kilit oyuncuları: Webo, Doka, Holmen.
Lig sonu tahminim: 6-10. arası

----------------------------------------------------------

Mersin İdman Yurdu: Nurullah hoca yine bol pas yapan, hücumcu bir takım kurmaya çalıştı ve yine takım çok yaşlı. Son anlardaki Culio transferi takımın gücünü ikiye katladı. Artık orta saha kanat oyuncularının performansı belirleyici olacak. Antep'de süre alamayan yaratıcı sol bek I.De Souza'ya sol açık olarak hakettiği şans verildi ve sağ kanat için de Yattara kumarı oynandı. Bu seviye için bir gömlek fazla oyun kurucusu Culio, emekçi golcüsü Nobre ve takımın bel kemiği görünmez kahramanı B.Yahia kilit oyuncuları ama bence ligin en iyi stoperlerinden olan Boum'a da değinmeden geçmeyelim. Lige kötü başladılar ve henüz galibiyetleri yok ama takım oturduktan sonra hızla yükselişe geçeceklerini ve yine son haftalara küme düşme stresi yaşamadan gireceklerini düşünüyorum. Son olarak Hakan Bayraktar ve Murat Erdoğan futbolu bırakalı 2-3 sene oldu Nurullah hocam dikkat! 
Kilit oyuncuları: Culio, B.Yahia, Nobre.
Lig sonu tahminim: 11-15. arası

----------------------------------------------------------

Orduspor: Ligin ne istediğini iyi bilen, en kaliteli takımlarından. İyi yolda oldukları aşikar. Fakat haftalar ilerledikçe yabancı sınırı başlarını çok ağrıtacak çünkü Türk oyuncu kaliteleri ligin altında. Pozisyon olarak da en zayıf yerleri merkezi orta saha. Nizamettin ve Şamil tek yönlü ve bence yetersiz futbolcular. Ali Çamdalı idare eder ama yanında bir Gosso mutlaka aranacaktır. Geçen sezonun en iyisi Gosso bu sene Quaresma-Baros benzeri bir bela olarak kaldı Orduspor'un başında. Takıma tam anlamıyla döndürülebilirse sınıf atlarlar. Yeni golcüleri Barral'ı beğendim. Çok çalışkan ve hareketli bir futbolcu bu sene 12-15 golü bulur.
Kilit oyuncuları: Barral, Monje, Umbides.
Lig sonu tahminim: 6-10. arası

----------------------------------------------------------


Eskişehirspor:  Marsilya'ya çarpıldıktan sonra yaşadıkları gereksiz şok ligin ilk haftalarına  yansıdı. Yönetim-taraftarın arası zaten hiç bir zaman iyi olmamıştı bu kez Ersun hoca da taraftarla karşı karşıyaya geldi ama beklediğimden erken toparlandılar. Necati transferi tam isabet oldu. Benim net hissetiğim ama hiç konuşulmayan bir sıkıntıları da Kamara'nın aşırı bencil oyunu ve arkadaşlarının ona olan tepkisi. Kamara gerçekten çok iyi bir futbolcu, Necati ile ortaklığa inanırsa hem kendisi hem de Eskişehir kazanır. Bu arada bitti denen Tello da adeta 3. baharını yaşıyor. Sakatlık nedeniyle şimdilik piyasa olmayan Alper seneye büyüklere transfer yapmak istiyorsa, döndüğünde geçen senenin de üzerine çıkması şart. Ediz'i hiç unutmayacağız, Allah rahmet eylesin...
Kilit oyuncuları: Necati, Alper, Kamara.
Lig sonu tahminim: 6-10. arası
----------------------------------------------------------

Antalyaspor: Ne oynadığı futboldan, ne de kadrosundan oldum olası zerre zevk alamadığım takımda bu senede değişen bir şey gözükmüyor. Yine son haftalarda küme düşme potasından güç bela kurtulmalarını bekliyorum. Yeni gol ayağı Diarra'yı da hiç beğenmedim. Futbolcuların tek başlarına takımları üzerine yaptıkları etkiye göre bir sıralama yapılacak olsa sanırım Tita-Antalyaspor ikilisi en tepelerde yer alır. Bu sene de takımın herşeyi o gözüküyor. İlave olarak geçen sene adını yeni yeni duyurmaya başlayan Emrah'dan bu sene mutlaka 5-6 gol + 5-6 asist gibi elle tutulur bir katkı bekliyorum artık.  
Kilit oyuncuları: Tita, Uğur İnceman, Aissati.
Lig sonu tahminim: 11-15. arası

----------------------------------------------------------

Akhisar Belediyespor: Süper lige yeni çıkan takımların pek izlemedikleri bir yol izlediler ve alt ligde başarılı olmuş takımı bozmadan aynı hocayla devam ediyorlar. Sırf bu bile insana sempatik geliyor. Ayrıca hocaları Hamza da çocukluk dönemimin en sevdiğim futbolcularından biridir. Birlikte oynamaya alışkın olmanın avantajıyla lige çok da iyi başladılar aslında ama maalesef kadro kalitesi gerçekten kötü. Benim açımdan ligde kalmaları mucize olur, en büyük düşme adayım Akhisar. Daha önce isimlerini bile duymadığım ve Akhisar sayesinde bu sene tanıdığım futbolculardan Güray, Sertan ve Ahmet Cebe'yi beğendim.
Kilit oyuncuları: Sertan, Bikoko, Oğuz.
Lig sonu tahminim: Küme düşer.

----------------------------------------------------------

Elazığspor: Ligin yeni ekibi Bülent Uygun'a güvenerek yola çıktı ki ona en son güvenenlerin hali ortada... Tam bir toplama takım. Yenilerden özellikle Zeegelaar'ı beğendim, Faubert bundan çok daha iyisini yapmalı. Tecrübeli futbolcuları var, belli sayıda gol garantili Tum da iyi transfer ama yetmez. Garip bir kariyer hikayesi olan dengesiz Amr Zaki'nin ne yapacağı belirleyici olacak. Benim tahminim ise geldikleri gibi gidecekleri yönünde.
Kilit oyuncuları: Tum, Faubert, Amr Zaki.
Lig sonu tahminim: Küme düşer.

----------------------------------------------------------

Gençlerbirliği: Geçen seneki performansıyla bana müthiş bir şok yaşatmışlardı, Fuat Çapa artık hangi takımı yönetirse yönetsin arkasından fazla atıp tutmam :) Kadro kalitesi olarak yine kulübün büyüklüğüne yakışmayacak durumdalar. Geçen sene parlattıklarını Trabzonspor toparladı, bu sene yenilerini çıkarmak zorundalar. Azofeifa takımın lideri ve Petroviç'ten yardım alabilmesi çok önemli. Santrafor Lekiç, Tum'un boşluğunu dolduramayacak gibi görünüyor. Sol bek Tosiç'i ise çok beğendim.
Kilit oyuncuları: Azofeifa, Petroviç, Hurşut.
Lig sonu tahminim: 11.-15. arası

----------------------------------------------------------

Kardemir Karabükspor: Skibbe ve transferler beklentiyi arttırmıştı ama berbat bir başlangıç yaptılar. Cernat, Mehmet Yıldız ve Shelton çok formsuz ki üçü birden böyle kötü oynarken Karabük'ün herhangi bir başarı göstermesi imkansız. Antalyaspor maçı şimdilik ilaç gibi geldi ama bana sezon sonundaki tablo kötü görünüyor. Lualua büyük hayal kırıklığı oldu.
Kilit oyuncuları: Cernat, Mehmet Yıldız, Shelton.
Lig sonu tahminim: Küme düşer.

----------------------------------------------------------

Kayserispor: Gençlere yatırım yapmaları hoşuma gidiyor. Şota'yı da çok seviyorum. Geçen yıl takımı taşıyan Amrabat ve Troisi'yi kaybettiler. Yerlerine gelen Ömer Bayram ve Mouche şimdilik o etkiyi yaratamadı. Yeni Cangele diye lanse edilen Cleyton yetenekli ama fazla yumuşak. Gençlerden Okay Yokuşlu'yu özellikle çok beğeniyorum umarım çok forma bulur ve kendini gösterir. Eski dost Bobo 20 gole yaklaşırsa şaşırmam..
Kilit oyuncuları: Bobo, Cleyton, Riveros.
Lig sonu tahminim: 11-15. arası

----------------------------------------------------------

Gaziantepspor: Geçen yıla göre en fazla kan kaybeden takım Antep bence. Defans hattı komple gitti (Ivan-Dany-Emre-Elyasa) ve yerleri de dolmadı. Orta sahada Sapara'nın boşluğu Ibricic ile doldu sayılır ama Popov'un boşluğunu Turgut Doğan Şahin ile doldurabileceğini sanmak tam anlamıyla bir hayal, kulübeleri çok zayıf. Blogu takip edenler Hikmet Karaman'a olan sevgimi bilir, devre arasına kadar sallanarak gideceklerini, devre arasında iyi transferler yaparak toparlanacaklarını düşünüyorum. Muhammet Demir bu sezon sakatlıklardan kurtulamadı ama ülkenin en büyük potansiyellerinden biri olduğu tartışılmaz. Bu arada Ibriçiç bu yazıda ismi geçen en iyi orta saha oyuncusu olabilir.
Kilit oyuncuları: Ibriçiç, Muhammet Demir, Karcemarskas.
Lig sonu tahminim: 11-15. arası

----------------------------------------------------------

Kasımpaşa: Alt ligden çıkan takımların bu kadar kuvvetli gelmesine pek alışık değiliz. Çok iyi bir kadro kuruldu. Herşey çok iyi giderken Metin Diyadin'i yollayarak bendeki tüm sempatilerini kaybettiler. Yeni çıktıkları ligde 2. sırada iken hocayı yollamak hak yemektir ve acısı yakın zamanda çıkacaktır. Transferlerden özellikle Djalma'yı ağzım açık seyrediyorum çok beğendim. Hem çok yetenekli hem de inanılmaz mücadele ediyor. Santrafor Uche de yeni Webo etkisini hemen yarattı. Son transfer Özer de tam bir tamamlayıcı oldu.
Kilit oyuncuları: Uche, Djalma, Ernst.
Lig sonu tahminim: 6-10. arası

----------------------------------------------------------

Sivasspor: Sivasspor artık belli bir güveni sağlamış, ligin güçlü takımlarından. Grosicki ile bazı sorunlar vardı, son hafta ilk 11 başladı şimdi ne durumdalar bilmiyorum ama sonucu takım için önemli olacak. Yenilerden Aatıf enteresan bir oyuncu. Bileklerine çok hakim, ama bazı pozisyonlarda öyle tercih hataları yapıyor o kadar basit ofsaytlara yakalanıyor ki insan şaşırıyor. Eneramo'yu çok beğeniyorum. Onun gibi tek başına takım bir futbolcunun yaz döneminde bonservisi elindeyken takım bulamamasına hala aklım ermiyor. Eğer Sivas'a geri dönmeseydi Rıza hocayı çok zor günler beklerdi.  
Kilit oyuncuları: Eneramo, Aatıf, Erman Kılıç.
Lig sonu tahminim: 6-10. arası

Yorumlar

  1. ben senin tahminleri pek beğenmedim. ama 5.hafta değil 9. hafta sonunda konuşmamında etkisi olabilir :)

    İBB 12-15
    MİY 10-12
    Ordu 6-10
    Esk. 6-10
    Ant. 6-10
    Akhisar 14-16
    Karabük düşer
    Elazığ düşer
    Kayseri 14-16
    G.Antep 10-14
    Kasımpaşa 10-14
    Sivas 10-14

    ++

    G.Saray 1-2
    Beşiktaş 1-2
    F.Bahçe 3
    Bursa 4
    Trabzon 5

    YanıtlaSil
  2. @Adsız: Ligin 4 hafta daha ilerlemiş olması önemli tabi ama ben yine de yazımdaki iddaalarımın arkasındayım. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI