GSTV - Sessiz Sinema


GSTV müthiş bir fikir bulmuş:) Bu tarz programlar kesinlikle çoğalmalı, futbolcuları sadece maç sonunda "önümüzdeki maçlara bakacağız" derken duyan, tek işi futbol oynamak olan robotlar sananlara, onların da senin benim gibi insan olduğunu hatırlatacak, empati kurmasını sağlayacak bir program. Devamı gelmeli ama yıllar önceki televole zamanlarına dönmeden, işin b.kunu çıkarmadan tabi.

Hayranı olduğun futbolcuların o hallerini görmenin, birlikte eğlenmelerini izlemenin zevki de ayrı. Mesela Burak'ın her kaçırdığı golden sonra yüzünde oluşan aşırı şaşkın ifadesini anlattığı film bilinmediğinde suratında tekrar görmek, Selçuk'un her zamanki soğukkanlı duruşunu sürdürmesi, Emre'nin fırlamalıkları... Satrancı da ortaya süs olarak koymuşlar ama yine de güzel. :)

Futbolcular iki takıma ayrılmış, 90 saniye içinde kendi takımlarına filmi anlatıyorlar.
Bir takım Umut-Emre-Sercan, diğer takım Burak-Selçuk-Semih 'ten oluşuyor. 
Konuk yarışmacı Engin Baytar, jüri koltuğunda da Hasan Şaş ve Ümit Davala.

Programdan dikkatimi çeken bazı anlar:

* Emre'nin kafası çalışmıyor bundan büyük futbolcu olmaz yazınca kızıyorsunuz ama daha dakika bir gol bir. Emre ilk anlatıcı, arkadaşları "yerli mi yabancı mı?" diye soruyor Emre'nin cevabı: "Ne farkeder abi burda Türkçe yazıyor sonuçta"  :) 

* "Maradona Tanrı'nın eli" anlatılırken anlatan topa vurur gibi yaptığında ortamdan Alex seslerinin yükselmesi :)

* Selçuk'un "Baba" filmini anlatırken kendi babasını taklit etmesi ve Burak'ın tanıyıp filmi bilmesi arkadaşlıklarının boyutunu tekrar gösteriyor.

* Umut "Aslan Kral" 'ın ikinci kelimesini anlatırken Burak'ı gösterince, Burak'ın rakip oldukları için "beni gösterme lann" diye bağırmasına yarıldım :)

* Hasan Şaş jüri olmasına rağmen yarışmacıların hepsinden fazla konuşuyor her zamanki gibi, yarışmadan önce akıl veriyor; "Deliyi anlatıyorsun mesela ne yaparsın? Engin'i göstereceksin hemen" :) Kolay bulduğu bir filmden önce yarışanları uyarıyor:  "Bunu bilemezseniz kendinize kulüp bulun." 

* Futbolcularımızın sinema kültürü bayağı zayıfmış yalnız bu arada onu da anlamış olduk. "Rüzgar gibi geçti" anlatılıyor ilk kelime "rüzgar" cepte, Burak 3. kelime olan "geçti" yi anlatmak için adamın yanından geçiyor cevap geliyor "depar!" :) Sonradan bir şekilde geçti 'yi de anlatıyor; "Rüzgar .... geçti"  ama filmi yine de bilemiyorlar ne yazık ki :)

* Durum 3-3 iken finali Engin Baytar anlatsın, bilen takım kazansın deniyor, Ümit Davala araya giriyor "o zaman sabaha kadar burdayız".

İzlemek isteyenler için programın tamamı aşağıda:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI