2012/2013 STSL İLK YARININ EN İYİ ONBİRİ



1-Volkan Demirel (Fenerbahçe): Son haftalarda hatalı goller yese de ilk yarının geneline bakıldığında; gösterdiği yüksek performans ve hemen her maç kurtardığı net gollük pozisyonların fazlalığı kalede onu tercih etmeme sebep oldu. Diğer adaylarım Eduardo ve Onur idi. Onur ligin başından beri kalede olsaydı ve bu performansını verseydi sanırım onu seçerdim.

2-Gökhan Gönül (Fenerbahçe): Büyük potansiyelini iyi bildiğimiz için Gökhan'ın iyi oynadığı maçlardan sonra bile eleştirildiği sık oluyor. Kapasite olarak bence ligdeki tek rakibi olan Eboue ilk yarı tek kelimeyle dökülünce ve başka da dikkat çekici bir sağ bek performansı göremeyince buraya rahatlıkla onun adını yazdım. Eskişehirspor'dan Akaminko'nun da adı anılmaya değer. Sağ koridoru iyi savunmasının yanında, en önemli özelliği olan çabukluğuyla hemen her maç defalarca ağır stoper ikilisinin kademesine girmek durumunda kaldı ve bu işi de iyi kotardı.


3-Tomas Sivok (Beşiktaş):  İstikrarlı oyunu, bu sene iyice ön plana çıkardığı sürpriz golcülüğü ve defanstan çıkarken kullandığı toplardaki yüksek isabet oranı ile çok gol yiyen bir takımın defans oyuncusuda olsa takımıma onu seçerken tereddüt etmedim. Sivok'un değeri sanırım ilerleyen yıllarda daha iyi anlaşılacak ve gittikten sonra ligin değeri en az bilinen defans oyuncularından biri olarak anılacak... Sol Bamba ve Semih Kaya da başarılı bir ilk yarı geçirdiler.


4-Dany Nounkeu (Galatasaray): Bence ilk yarının en iyi defans oyuncusuydu. Henüz Antep'te oynarken bile ona methiyler düzdüğüm onlarca yazı olduğu için burada tekrar insan üstü diye nitelediğim özelliklerinden bahsetmek istemiyorum:) Risk almayı minimumda tuttuğu sürece Avrupa seviyesinde. Aykut Demir ve Yalçın Ayhan da ilk yarı çok iyiydiler. Aykut bence artık milli takım düzeyinde düşünülebilecek seviyeye geldi. Emektar ama çirkef Yalçın'ı da hakkını yememek adına "maçların çoğunda neredeyse hatasız oynadı" diye anmak durumundayım.

5-Dusko Tosiç (Gençlerbirliği): Burada Hasan Ali de bence çok iyi bir ilk yarı geçirdi. Ama Tosiç hücuma verdiği (bir bekten beklenebilecek) maksimum katkı ile beni daha fazla etkiledi.

6-Uğur İnceman (Antalyaspor): En kararsız kaldığım pozisyon ön liberoydu. Diğer adayım Alper Potuk 'du ve sanırım o da en az Uğur kadar iyiydi ama Uğur'u tercih etmemde, Alper'den daha fazla süre alması ve herkes Antalyaspor'un hücum hattına gözünü dikmişken onun orta sahayı toparlayan görünmez kahraman olması etken oldu.

7-Olcay Şahan (Beşiktaş): Olcay genelde kaçırdığı gollerle anılmasına rağmen bol pozisyona girmesi, defansa yaptığı katkı, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile benim beklediğimden çok daha iyi çıktı ve Beşiktaş'ın tam aradığı tipte bir oyuncu profili çizdi. Kasımpaşa'dan Djalma'yı da aynı şekilde çok beğendim.

8-Manuel Fernandes (Beşiktaş): İlk yarının en değerli oyuncusuydu, onu izlemek gerçekten büyük zevk. Her ne kadar son haftalarda onun yokluğunda Beşiktaş'ın sallanacağını düşünen ben ve benim gibiler yanılsa da takımına kattığı güç asla gözardı edilemez. 
Takım yapısı nedeniyle aşırı sorumluluk alması kaçınılmaz oluyor ama yine de gereksiz topla oynamalarını biraz daha azaltabilirse iyi bir Avrupa kulübüne transferi yakındır. 

9-Umut Bulut (Galatasaray): Ligin başlamadan önce biri bana, ilk yarı sonunda Burak'tan da Elmander'den de fazla golü olacağını söylese hayatta inanmazdım. Genelde tek vuruşla ve basit gözüken goller attı ama çoğu deplasmanın kilidini de o açtı. Hep doğru yerlerde bulunması, çok iyi bildiğimiz müthiş mücadeleciliği ve son yıllarda az da olsa geliştirdiği göze çarpan son vuruşlardaki serinkanlılığıyla 11 gole ulaştı. İlk yarının en dikkat çekici santraforuydu. Güzel gollerin adamı Sow, komple santrafor Kalu Uche, eski dost Necati Ateş ve her ne kadar kaçırdıklarıyla daha fazla konuşulsa da Beşiktaş'ın mevcut sistemi ile başarılı olmasındaki en büyük pay sahiplerinden biri olan Almeida da ilk yarının diğer formda golcüleriydi.


10-Pablo Batalla (Bursaspor): Bu sezon da geçen yıl bıraktığı yerden devam ediyor. Onu anlatmak için söylenebilecek çok fazla şey var ama ben ksıaca Alex Jr diyorum. İlk yarının sürpriz takımı Antalyaspor'un beyni Aissati ve sezona kanatta kötü başlayıp ortaya geçtikten sonra coşan Lualua da diğer başarılı 10 numaralardı.

11-Dirk Kuyt (Fenerbahçe): Müthiş başladığı sezonun sonuna doğru düşüşe geçsede sağ kanata onun adını yazarken fazla düşünmem gerekmedi. İngiltere'deki son yıllarında unutulmaya başlanan golcü kimliğini burada tekrar ön plana çıkaran nam-ı diğer bay Duracell, Fenerbahçe'nin hücum hattına büyük dinamizm kattı. Bu pozisyon için diğer adayım da Holosko idi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI