ALTIN ONBİR - STSL 2012/13


Biraz geç oldu ama fırsat bulmuşken geleneksel "sezonun en iyi onbiri" değerlendirmesini yapmadan geçmek olmaz..  Dizilişimiz: 4-1-3-2

1-Muslera: Gözü kapalı seçim yapabileceğimiz mevkilerin başında kale var bu sene. Volkan geçen seneki formundan çok uzakta olunca kalitesiyle ona rakip olabilecek tek aday Onur kaldı ama Muslera geçen yılki performansının da üzerine koyarak muhteşem bir sezonu geride bıraktı.

2-Duško Tošić: Ligde şu an tüm takımların en problemli yeri sol bek. Tosiç olmasa altın onbire, mecburiyetten oraya devşirilen Riera'yı seçmek zorunda kalabilirdim durum bu kadar vahim. Bu arada yeri gelmişken (her ne kadar sezona çok iyi başlamamış olsa da) Fenerbahçe'nin sezon ortasında yaptığı Hasan Ali 'den hiçbir fazlası olmayan Ziegler hamlesini de eleştirmeden geçemeyeceğim.  

3-Dany Nounkeu: Bir iki tane anormal bireysel hatasına rağmen, şampiyonun defansını toplayan başlıca isimdi. Yeni transfer Chedjou ile ilgili hiçbir fikrim yok, hiç izlemedim ama Dany'yi keseceği düşünülerek alındaysa çok çok iyi olmalı :)

4-Sivok: Beşiktaş bu sene çok fazla gol yedi ama ben yine de soğukkanlı futbolunu her zaman beğendiğim Sivok'un bu kadroda olmayı hakettiğini düşünüyorum. Sezonun diğer başarılı stoperleri Aykut Demir, Semih Kaya ve Yobo idi.

5-Gökhan Gönül: Geçen seneki inişli çıkışlı grafiği, bu sene yerini bildiğimiz Gökhan Gönül'e bıraktı. Ligimizden Avrupa'da rahatlıkla oynayabilecek 4-5 adamdan biri Gökhan.

6-Selçuk İnan: Takımının hücum hattına gelen yıldızlardan sonra bu sene sahnede bir adım daha geride durmak zorunda kaldı ama özellikle (sıkça gözden kaçabilen) asist öncesi pasları ve topu takımında tutma konusundaki muazzam başarısı ile Selçuk yine sezonun yıldızlarından biri olmayı başardı.    

7-Olcay Şahan: Sezon genelinde Beşiktaş'ta her zaman ön plandaki isim Fernandes olsa da benim açımdan takımın en dikkat çekici futbolcusu kesinlikle Olcay'dı. Almanya 2. liginden hem de sezonu sadece tek golle geçmiş bir kanat oyuncusu olarak geldiği süper ligde, mücadeleci futboluna çift basamaklı gol sayısını da eklemeyi başardı. Maddi zorluklar yüzünden, isminin hakettiği takımı ancak yavaş yavaş 2-3 sezon sonra kurabileceği görülen Beşiktaş'ın bu seneki en büyük kazancı Olcay oldu. Sol kanat için diğer adayım ise her ne kadar santrafor olsa da bu sene genelikle sol çizgide izlediğimiz ve benim çok beğendiğim Sow.

8-Kuyt: Aynen Olcay'da olduğu gibi hem kanatta ileri geri çalışan, hem de takımın gol yüküne ciddi destek veren görüntüsüyle Kuyt, kariyerini yakından takip eden futbolseverleri yine şaşırtmadı.

9-Burak Yılmaz:  Kral :)

10-Batalla: Benim için sezonun açık ara en iyi futbolcusuydu. 10 numara için diğer adayım ise inanılmaz pek çok maç çıkarmasına rağmen süreklilik ve istikrar açısından onun yanına bile yaklaşamayan Fernandes idi. 

11-Gekas: Futbol bir takım oyunu, tek kişi koca takımın kaderini değiştiremez değil mi? Bir kez daha düşünün.. 


-------------------Gekas------Burak
----------Olcay-------Batalla--------Kuyt
------------------------Selçuk
----------Tosiç---Sivok---Dany---Gökhan
----------------------Muslera

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI