STSL 2014-2015 ALTIN ONBİRİ


   Fernandao   Demba Ba
 
M.Ekici  Sneijder Volkan
 
M.Topal
 
Caner   Epureanu   Chedjou   Cicinho
 
Muslera
 
1-Muslera (Galatasaray): Sezonun en iyi oyuncusunun bir kaleci olmasına pek alışık değiliz ama özellikle son 10 haftada ki insanüstü performansı ile kupanın bir ucundan tutup getiren adam oldu Muslera. Galatasaray'lıların kalbindeki Simoviç-Taffarel-Mondragon üçlüsünün yanına da ismini ekletmeyi sonuna kadar hak etti. 
 
2-Caner Erkin (Fenerbahçe): Aynen geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ligin en efektif defans oyuncusu oydu. Koca maç boyunca hiç ara vermediği kanat bindirmelerine bu sezon da devam etti. Bir 10 numara kadar çok top kullandı, sorumluluk aldı. Bu kadar çok hücum eden bir bek için olmazsa olmaz handikap geride bırakılan boşluklar bu sezon biraz daha fazla sırıtsa da, Caner büyük takım beki nasıl oluru ideale yakın oynamaya devam ediyor. 

3-Epureanu (Başakşehir): Abdullah Avcı'nın yeni prensi. Webo,Holmen,Doka,Visca vs. Her zaman Avcı'nın gençlere büyük önem verdiği söylenir ki bu büyük bir balondur. Asıl yabancı transferlerinde hep tam aradığını bulmayı bilir ki asıl başarısı da budur bence. Epureanu'nun geçen hafta milli takımıyla oynadığı bir karşılaşmada çapraz bağları kopmuş ve önümüzdeki yılın ilk yarısını kaçıracak deniyor. Bu kadar iyi bir sezonun ardından hem de yabancı sınırı olmayan bir ligde mutlaka 4 büyükler ile adı geçerdi, kendisi adına büyük şanssızlık olmuş.

4-Chedjou (Galatasaray): Lige berbat başlayan takımının en iyisi olarak Prandelli döneminde sivrilmişti. Daimi bir partner ile beraber oynayamasa da en başarılı sezonunu geride bıraktı. Çok kritik goller attı ve uzun zamandır ligimizde oynamasına rağmen isabetli top kullanma ve defanstan topla çıkma kabiliyetini ilk kez bu sezon net olarak bizlere gösterdi.

5-Cicinho (Sivasspor): Şener dışında yerini sarsabilecek bir performans yoktu, yine asistlerine devam etti. Kalite, ne kadar yaşlansa da lige ağırlığı koymaya devam ediyor.  

6-Mehmet Topal (Fenerbahçe): Ligin tartışmasız en iyi ön liberosu. Hatasız oynamaya, koşmaya, mücadele etmeye, top çalmaya devam.. Bu mevki için diğer büyük aday da yirmili yaşlarının başından beri hep beklenen çıkışı, nihayet bu sene otuzuna dayandığında gerçekleştirebilen Mahmut Tekdemir idi.

7-Mehmet Ekici (Trabzonspor): Ligin gol+asist sayısı bakımından Volkan Şen ile birlikte en verimli iki oyuncusundan biriydi. Özellikle frikikleri ile 3 sezon önceki Selçuk İnan tadını tekrar yaşattı.

8-Volkan Şen (Bursaspor): Zirve yapıp büyük takıma gittikten sonra tutunamayıp döndüğü eski takımında tekrar böyle parlayan futbolcu pek fazla görmüyoruz. Volkan bu sene Bursaspor'da şampiyonluk yaşadığı sezonun da ötesine geçen bir futbol oynadı. Bu arada lig 34 değil de 24 hafta olsa şuan bu satırlarda sezonun en değerlisi olarak Gökhan Töre okuyor olacaktınız fakat futbol böyle bir şey..

9-Fernandao (Bursaspor): Çok ağır olmayan, uzun boylu pivot santrafor.. Sanki Türkiye liginin kilitli tüm kapılarının anahtarı onun elinden Bursaspor'a verilmiş gibiydi bu sezon. Bolca penaltıyla da olsa çok gol attı ve kapağı Fenerbahçe'ye atma fırsatını da kaçırmadı. Genelde bu tip transferlerin büyük takım başarısızlığını izlemeye çok alışığız ama Fernandao bizleri yanıltmayı başarabilecek mi seneye göreceğiz.

10-Wesley Sneijder (Galatasaray): Geçen yılki altın 11 yazısında onun için "Önümüzdeki sene en ufak düşüşü bile GS'ı şampiyonluk yarışında aniden gerilerde bırakabilir" yazmışım. O düşüşü yaşamadı hatta bir tık da üzerine koydu ve Muslera ile birlikte şampiyonluğu Galatasaray'a getirdiler. Galatasaray'da Hagi sonrası sürecin en iyi 10 numarası tartışmasız o.

11-Demba Ba (Beşiktaş): Sadece golleri ve adına yapılan bestelerle değil giderken kazandırdığı meblağ ile de Beşiktaş tarihine geçecek bir iz bıraktı. Zaman zaman çok kötü maçlar çıkarsa da lig kalitesinin üzerinde olduğunu her saniye hissettirdi. Benim adıma ise yıllar sonra Demba Ba dendiğinde aklıma öncelikle "santrafor nasıl top kontrolü yapar" ders notları gelecek. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI