HAYATIMIN FİLMLERİ #18.The Village#


18.The Village (2004)
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Oyuncular: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody, Sigourney Weaver.
Imdb notu: 6.5
 
Hintli yönetmen, "The Sixth Sense" gibi efsane bir filmle başladığı kariyerinde aynı başarıyı devam ettirememiş ve ardı ardına çektiği gerçekten kötü filmler sayesinde de pek çokları için kredisini çoktan tüketmişti bile. İşte tam bu döneme denk gelen "The Village" bence değeri bilinmemiş müthiş bir hikaye, çok orjinal bir fikirdi.
 
Ben ilk filminden beri Shyamalan'ın yönetmenlikten ziyade esas senaryo yazarlığında eşsiz bir yeteneğinin olduğunu düşünürüm. Kötü dediğimiz filmleri bile asla boş, yavan bir hikaye barındırmaz. Her filmi mutlaka az şey göstererek çok şey anlatmaya çalışır, bazısında bunu başarır bazısında başaramaz..
 
Burada senaryoya ilave olarak gerçekten iyi yönetilmiş bir film görüyoruz. Renk kullanımı, özenli kurgusu ve bir an olsun bölünmeyen bir sürükleyicilik.. 
 
                             
 
Korku filmi olmamasına rağmen birkaç sahnesinde insanı sıkı geriyor. Özellikle yaratık sahnelerindeki ters köşeler harikaydı.
 
Adrien Brody'i daha önceden tanımıyor olsak, bir oyuncu değil gerçekten bir deli olduğuna yemin edebiliriz.  
 
Bu filmde herşey bence tam tadında..  
 
 

Önceki Filmlerim: 19.Back to the Future20.Scarface , 21.Inglourious Basterds , 22.Eternal Sunshine of the Spotless Mind , 23.Fight Club , 24.The Big Lebowski , 25.Bin-jip , 26.A Clockwork Orange , 27.A Fistful of Dollars , 28.K-Pax , 29.Her Şey Çok Güzel Olacak , 30. Rain Man31.Old Boy , 32.Sleeping with the Enemy , 33.First Blood , 34.The Deer Hunter , 35.Saving Private Ryan , 36.Die Hard , 37.The Prestige , 38.Jerry Maguire , 39.Duvara Karşı , 40.The Ring , 41.Ip Man , 42.Unforgiven , 43.Issız Adam , 44.Dead Man Walking , 45.Atonement , 46.The Pianist , 47.The Shining , 48.Run Lola Run , 49.The Others , 50.Enemy at the Gates

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI