STSL 2016-2017 ALTIN ONBİRİ


  Bajic    Love

      Bruma   Deniz T.   Quaresma

      Emre B.  Atiba    

Marcelo  Epureanu  Skrtel

    V.Babacan


1-Volkan Babacan (Başakşehir): Geçen yılki kadronun yerini koruyan iki oyuncusundan birisi Volkan (diğeri de Atiba). Ligin en az gol yiyen kalecisi olması bir yana, kurtarış/pozisyon sayısıyla ve neredeyse hiç hatalı gol yememesiyle son 2 yıl lige damgasını vurdu. 
 

2-Marcelo (Beşiktaş): Şenol hocanın elinin değdiği her (isteyen) oyuncu mutlaka bir aşama katediyor. O da bir soru işareti olarak geldiği ligimizde, talipleri olan iyi bir defans oyuncusu konumuna yükseldi. Bu sene bu kadroda olmayı fazlasıyla haketti.
 
 
3-Epureanu (Başakşehir): 2 yıl önceki muhteşem çıkışından sonra ayağı kırılınca geçen sezon aynı etkiyi yaratamadı ama bu sene tekrar beklenen performansı sergiledi. Son yıllarda ligimizde oynamış en sağlam defans oyuncularından biri.
 

4-Skrtel (Fenerbahçe): Kjaer'den Fenerbahçe defensanın liderliğini almayı başardı. Takımı çok iyi bir sezon geçirmese de, yerinde müdahaleleri ile kendi adına başarılı bir sezon geçirdi. 
 

5-Atiba (Beşiktaş): Volkan Babacan gibi geçen yıl bıraktığı yerden aynen devam eden bir diğer isim de o. İnsanların kendisinden beklentileri arttığı için bu sene düzülen methiyelerin sayısı azalsa da, Atiba "doğru" futboluna devam ediyor.
 

6-Emre Belözoğlu (Başakşehir): Bu kaçıncı bahar ben artık saymayı bıraktım. Sevilmeyen adam bu sene de Başakşehir'i şampiyonluğa oynattı. Türk futbol tarihinin en iyi 5-10 futbolcusundan biri ve 36 yaşında bunu ispat etmeye devam ediyor.
 
 
7-Bruma (Galatasaray): Bu sene o olmasa Galatasaray hiç atak yapamayacak gibiydi. Şahsi oynuyor diye zaman zaman eleştirilse de, buna biraz da Galatasaray'ın onu mecbur bıraktığını düşünüyorum. Ben Galatasaray forması altında bu seneki Bruma kadar rahat adam eksilten bir futbolcu hiç izlemedim. Ribery, Arda, Keita vs.. tümü dahil. Zamanında sözleşmesi uzatılabilse belki çok daha yüksek bir miktara da satılabilirdi ama bu sene 10m€ üzeri bir miktara vedalaşacağız gibi duruyor.
 
 
8-Quaresma (Beşiktaş): Bu seneki formuyla beni en çok şaşırtan isimlerden biriydi. Tüm kariyeri boyunca en çok sıkıntı çektiği konu olan devamlılık sorununu aşmış gibi göründü.
 
9-V.Love (Aytemiz Alanyaspor): Gol kralımız. Berbat başladığı sezonu müthiş bir form durumuyla tamamladı. Eto gibi o da ligi küçümsemedi ve kalitesini sahaya tam anlamıyla yansıttı.
 
10-Deniz Türüç (Kayserispor): Burada pek çokları Talisca'yı tercih edecektir bir itirazım da olmaz açıkçası ama ben Kayserispor gibi düşmekten kıl payı kurtulmuş bir takımın attığı gollerin yarısında tek başına pay sahibi olan bu çocuğu (toplamda 20 golden fazla gol+asist) buraya uygun buldum.
 

11-Rijad Bajic (Konyaspor): Burada da Cenk Tosun 20 golle formayı hakeden bir diğer isimdi ama Cenk'in yarısı kadar pozisyona girerek 17 golü bulan ve nispeten bireysel beceri golleri atan Bajic'e formayı verdim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FELİPE MELO RÖPORTAJI

Djiehoua: Futbol Canavarı

HAYATIMIN FİLMLERİ #41.Ip Man#

HAYATIMIN FİLMLERİ #46.The Pianist#

Şampiyonlar Ligi 3.torba aşkına

Transferdeki akıl durgunluğunun son adımı: Engin Baytar

HAYATIMIN FİLMLERİ #30.Rain Man#

35'lik Cris ve Cruzeiro 2003

HAYATIMIN FİLMLERİ #31.Old Boy#

SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK 10 AYARI